dk  no  en  

sv en dk no

Prevas satsar inom Life Science

PRESSRELEASE

2018-05-24
Prevas utvecklingspartner till Exseed Health

Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science har Prevas profilerat sig som en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter. Nu genomför företaget en dedikerad satsning inom Life Science. 

Life Science-industrin utvecklas snabbt och även här är digitaliseringstrenden tydlig där Prevas kompetens har blivit alltmer efterfrågad. Prevas har sedan tidigare marknadsledande lösningar och tjänster med inriktning mot utveckling av medicinsk utrustning och diagnostik samt automatiserad produktion av läkemedel och instrument.

Bland Prevas kunder återfinns både större etablerade företag som GE HealthCare, Novo Nordisk, Alere, Baxter Gambro, HemoCue, Nobel Biocare och Maquet Critical Care men även många mindre företag som exempelvis QuickCool, Kontigo Care, Zenicor och Exseed Health.

- Vi genomför nu en fokuserad satsning inom Life Science med ett utökat tjänsteutbud samt marknadstäckning med mål att kraftig öka omsättningen inom de närmsta åren, säger Björn Andersson Product Development Solution Manager på Prevas AB. Redan idag står branschen för cirka 20 procent av Prevas omsättning.

eHealth och mHealth är snabbt växande områden där Prevas är engagerade i flera projekt tillsammans med sina kunder. Det handlar till exempel om olika produkter och tjänster som hjälper konsumenter att diagnostisera sig själva. Tjänsterna stöds av uppkopplade instrument, analys av användardata och molnlagring. Digitaliseringen erbjuder de tekniska möjligheter, samtidigt som människor blir allt mer intresserade av att övervaka sin hälsa. De skärpta myndighetskraven ställer höga krav på produktutvecklingen inklusive appar och mjukvara. Prevas kan med sin erfarenhet inom Life Science hjälpa kunder hela vägen från utveckling till certifiering av produkter och tjänster.

Prevas Center of Excellence inom Life Science omfattar cirka 150 ingenjörer och experter. Företagets kontor i Sundbyberg i Stockholm är certifierad enligt ISO13485. Verksamheten kan även erbjuda konsulter och konsulttjänster inom validering och Quality Management både för R&D och produktion med expertkunskap inom GMP, GAMP, IVDR, MDR och ISO13485. Det skapar bra förutsättningar för Prevas att driva utveckling av medicintekniska produkter.

Några av Prevas referensuppdrag inom Life Science finns publicerade på www.prevas.se/lifescience.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Björn Andersson

Björn Andersson

Senior Vice President, Product Development Solutions

Tel

+46 21 360 19 33

Robert Tönhardt

Robert Tönhardt

Center of Excellence Manager Life Science

Tel

+46 8 799 64 28

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning