dk  no  en  

sv en dk no

Prevas ingår avtal med Denofa AS

PRESSRELEASE

2017-12-08

Denofa väljer flexibelt informationssystem från Prevas. I leveransen ingår Prevas produkt Mikon som är ett kraftfullt analys- och rapportverktyg och används bland annat för att öka kvalitén och produktiviteten.

Råvarulager på Denofa i Fredrikstad

Denofa är ett av de större företagen i Fredrikstad, Norge, och importerar årligen ca 430 000 ton icke-genmodifierade och hållbarhetscertifierade sojabönor.

I deras anläggning bearbetas sojabönorna till sojamjöl, sojaolja och sojalecitin. Produkterna levereras till hemmamarknaden men över hälften exporteras till andra länder i Europa.

Denofa arbetar kontinuerligt med att säkerställa spårbarhet och hållbarhet i hela produktionskedjan. De har nu valt produkten Mikon från Prevas som verktyg för att säkerställa optimal uppföljning och kvalitet av råvaran och bearbetade produkter.

- Vi lägger ned mycket arbete på spårning och kvalitetskontroll, berättar Tore Skaaden, Laboratoriechef på Denofa. Med MIKON får vi ett professionellt verktyg som kommer att göra oss ännu bättre på kvalitet. Vi kommer att spara in en del manuellt arbete, men det viktigaste är att vi får en säker databasbaserad lösning som är skapad för spårning, kvalitet, dataintegritet och transparens.

Mikon är utvecklat av Prevas. Det är ett flexibelt industriellt informationssystem som används för både LIMS (Laboratory Information Management System), spårning, kontroll av utsläpp, OEE/TAK och allmän produktuppföljning.

Bildtext: Råvarulager på Denofa i Fredrikstad/Norge.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Einar Alexander Andersen

Einar Alexander Andersen

Managing Director Region Norway

Tel

+47 41 53 73 13

Geir Jåsund

Business Development Norway

Tel

+47 4825 7957

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning