dk  no  en  

sv en dk no

Prevas vässar sitt EMC-erbjudande med fler testmöjligheter och utökad kapacitet

PRESSRELEASE

2017-10-30

Prevas har i många år jobbat med design och konstruktion av produkter med hårda EMC-krav (elektromagnetisk kompatibilitet) för den internationella marknaden. Detta har lett till en mycket hög kompetens inom området samt kunskap om gällande krav och normer.

EMC-erbjudande med fler testmöjligheter och utökad kapacitet

Nu stärker Prevas sitt erbjudande inom EMC-området med utökad kapacitet och möjligheten att kunna erbjuda ett flertal nya testmöjligheter mot nya standarder. Tack vare sin egen EMC-mätkammare kan Prevas tidigt i produktutvecklingsfasen utföra ytterst högkvalitativa mätningar, både vad gäller utstrålad störning och immunitet mot påstrålade fält. Riskerna minskar i utvecklingsarbetet och kunder kan både spara tid och sänka sina kostnader.

- Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda denna välutrustade testplattform för EMC till våra kunder. Efterfrågan har ökat mycket starkt inom området, både av tekniska skäl och regulativa orsaker. Att kunna ge denna service tidigt i produktutvecklingsprojekten sparar både tid och pengar, och hjälper till att korta ner time-to-market, säger Maria Månsson, som ansvarar för satsningen och det kontor i Stockholm som labbet tillhör.

EMC-kammaren är ett dämpat rum där absorbentmaterialet är ferritplattor som ger mycket goda provningsförhållanden. Kammaren har förutom instrument och antenner även utrustats exempelvis med vridbord för att underlätta mätningar. Kombinationen av testmöjligheten, att kunna laborera, modifiera och lösa problemen på plats med hjälp av erfarna EMC-experter och konstruktörer gör tjänsten mycket effektiv.

Prevas EMC-experter erbjuder rådgivning och granskning under konstruktions- och layoutskedet för att minimera problem så tidigt som möjligt i processen att ta fram en produkt. Sedan tidigare finns även mycket övrig pre-compliance utrustning för att analysera och verifiera EMC-egenskaper redan på prototypstadiet. Det möjliggör optimering av EMC-prestanda i ett mycket tidigt konstruktionsskede vilket ger kortare utvecklingstid och lägre produktionskostnad.

Bildtext: Anders Eklund tillsammans med vår EMC-specialist Thomas Bergkvist i Prevas EMC-mätkammare.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Maria Månsson

Maria Månsson

Director, innovation and research & Site Manager Hammarby Sjöstad

Tel

+46 8 644 36 07

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning