dk  no  en  

sv en dk no

Effektiv logistik och ökad säkerhet med röststyrning

PRESSRELEASE

2016-11-08

Solar Sverige har i sitt centrallager i Örebro, och med Prevas hjälp, installerat en modern mjukvara som stödjer ny teknik. Den nya modulbaserade lösningen ger en hög driftsäkerhet där framtida förändringar blir enkla och snabba att integrera. Vad som händer i lagret följs i realtid och med hjälp av röststyrd plockning, Pick-To-Voice, effektiviseras logistiken runt orderplock och kostnader reduceras.

Nytt kommunikationssystem

Solar Sverige är ett sourcing- & services-företag som erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster, främst inom el, värme och VVS. Via deras moderna och automatiserade centrallager sker effektiv distribution. För att ytterligare modernisera sitt centrallager behövde Solar hjälp av experter inom såväl automation, IT-system och lagerhantering.
Valet föll på Prevas.

- Våra lager använder teknologi som kontrollerar varje leverans och följer den hela vägen tills den når kunden. För att utvecklas och kunna ta del av ny teknik valde vi att modernisera mjukvaran som startar orderplock och sköter kommunikationen med transportbanorna i vårt centrallager. Prevas har bevisat att de har helhetskunnandet och den
kompetens vi eftersökte. Vårt samarbete går mycket bra. En fördel är även att Prevas finns på plats i Örebro och erbjuder snabb support vid behov, säger Per Häll platschef på Solar Sverige.

Solar Sverige marknadsför 250 000 produkter och säljer unika lösningar till sina kunder. Rätt artikel ska finnas hos kunden på rätt plats, tid och i rätt antal.

- Detta är ett mycket intressant och spännande uppdrag. I nära samarbete med kunden ska vi leverera en hållbar framtidslösning som ska vara anpassad och återanvändbar på flera centrallager. I vårt åtagande till Solar Sverige ingår även projektledning, dokumentation samt efterföljande support, säger Peter Johansson konsultchef på Prevas.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Peter Johansson

Consultant Manager

Tel

+46 730 28 56 37

Solar Sverige AB

Per Häll

Platschef Örebro

Tel +46 19 19 29 72

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning