dk  no  en  

sv en dk no

Dubbel nominering för Prevas till Swedish Embedded Award

PRESSRELEASE

2016-10-19

Prevas har tillsammans med ChromoGenics och Ambu gått vidare i tävlingen Swedish Embedded Award och blivit nominerade till finalomgången. I priskategorin ”Företag” tävlar Prevas med två bidrag om det prestigefyllda priset. Vinnaren utses den 22 november på Embedded Conference Scandinavia.   

Dynamiska glas för solskydd
Tillsammans med Uppsalaföretaget ChromoGenics tävlar Prevas med en produkt för dynamiska fönster som ger solskydd när det behövs. Med en enkel knapptryckning kan rummens alla fönster tonas ner och stänger därmed ute ljus och värme från solen – utan att utsikten försvinner. Lösningen bygger på elektrokroma glas som ändrar egenskaper genom tillförsel av en låg elektrisk spänning.

Johan Bergsten, säljansvarig i Uppsala på Prevas säger:
- Det har varit ett spännande utvecklingsprojekt och att produkten nu blir nominerad till Swedish Embedded Award är mycket glädjande. Vårt uppdrag var att utforma ett skalbart och flexibelt styrsystem som kan hantera allt från att dämpa ljuset i ett enda konferensrum till nybyggnation av ett hotell med kontroll över ljusinsläppet genom samtliga fönster. Här har vår kompetens inom bland annat mikroprocessorer, embedded-mjukvara, windows-programmering och hårdvara kommit till sin rätt.    

Teknik som räddar liv
Det andra nominerade bidraget kommer från det danska företaget Ambu. Ambu har lanserat en ny generation av uppkopplade dockor för att öva hjärt-lungräddning. Den nya trådlösa Ambu® Man Advanced ALS, med inbyggd elektronik och programvara levererad av Prevas, lyfter utbildningen inom HLR (hjärt-lungräddning) till en ny nivå.

Plötsligt hjärtstillestånd står för omkring 15 procent av alla dödsfall i Västvärlden. Ett betydande antal liv kan räddas om fler människor har kunskaper om HLR och för att uppnå det målet är övningsdockor viktiga.

- Som en av Skandinaviens ledande leverantörer av träning och medicinsk utrustning, är det en stor ära att AmbuMan med dess teknik och innovationsinnehåll blivit nominerade till en sådan prestigefylld utmärkelse, säger Fabian Sachs, Senior Corporate Product Manager på Ambu.

- Ambus nya sortiment av trådlösa dockor är byggd på en robust maskin- och programvaruplattform som kan erbjuda en unik uppsättning egenskaper, som är lätt att använda och som enkelt kan byggas ut med hjälp av programvaruuppdateringar – långt in i framtiden. Vi använde oss av den senaste mobila tekniken och kör Prevas Industrial Linux (PIL) för att skapa en kraftfull plattform för webbapplikationen och användargränssnittet. Faktum är att webbapplikationen gör att utbildningskurserna kan styras från vilken modern webbläsare som helst, utan att man behöver ladda ned någon särskild app, säger Prevas Senior Project Manager Christian Ward.

Det är åttonde gången Prevas blivit nominerade till Swedish Embedded Award varav Prevas tagit hem första priset tre gånger.

Vinnarna till Swedish Embedded Award kommer att presenteras på Embedded Conference Scandinavia i november (www.embeddedconference.se).

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Björn Andersson

Björn Andersson

Senior Vice President, Product Development Solutions

Tel

+46 21 360 19 33

Johan Bergsten

Sales Manager, Uppsala

Tel

+46 18 56 27 10

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning