dk  no  en  

sv en dk no

Prevas effektiviserar tillverkningen av Risifrutti

PRESSRELEASE

2015-09-01
Prevas Innovation for Growth

Orkla Foods tar hjälp från Prevas för att modernisera sin tillverkning av Risifrutti i Örebro. Uppdraget består av att levererar en helhetslösning där tre processer ska moderniseras och leveransen innehåller mjukvara, hårdvara och installation av hårdvara. Ordervärde drygt 3 Mkr.

Orkla Foods Sverige är en sammanslagning av f.d. Abba Seafood, Procordia och Frödinge. De tillagar sin mat och dryck i Sverige, med närhet till de svenska råvarorna. Tillverkningen av Risifrutti sker i Örebro och produkten är idag ett av de mest välkända varumärken för mellanmål i Sverige och finns i många olika smaker och varianter.

– Vi står inför en ombyggnad av processerna i anläggningen vilket också för med sig att vi behöver modernisera våra styrsystem. Här väljer vi Prevas som vår samarbetspartner. De har ett gediget kunnande inom industriell IT och automation, med många intressanta referenser. Vi ser det även positivt att Prevas finns lokalt representerade i regionen, säger Ingvild Bentzröd Svensson som är underhållschef på Orkla Foods Sverige.

– Mycket roligt att vi får förtroendet att hjälpa Orkla Foods. Vårt jobb är att öka effektiviteten i våra kunders produktionsprocesser och maximera utnyttjandegraden på anläggningstillgångar. Något som vi gjort i över 30 år nu, säger Matz Axelsson affärsenhetschef på Prevas.

Prevas kvalitetssäkrade arbetsmetoder säkerställer att en komplex driftsättning av system sker smidigt och korrekt under så kort tid som möjligt. För att uppnå en hållbar produktion erbjuder Prevas även support och service i syfte att maximera tillgänglig produktionstid.

För mer information, kontakta 

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem Prevas
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95, E-mail: christer.rameback@prevas.se 

Matz Axelsson, affärsenhetschef Prevas
Tfn: 08-726 40 50, Mobil: 073-274 19 59, E-mail: matz.axelsson@prevas.se

Ingvild Bentzröd Svensson, teknik- och underhållschef Orkla Foods Sverige
Mobil: 070-305 05 87, E-mail: ingvild.bentzrod-svensson@orklafoods.se

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning