language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2022-09-20

Prevas region West flyttar in i nybyggda Platinan

Prevas Region West har sedan den 1 september 2022 sitt kontor i nybyggda Platinan som ligger precis intill fästet vid Nya Hisingsbron i området Lilla Bommen centralt beläget i Göteborg.

Prevas är ett utvecklingshus som erbjuder konsulttjänster och lösningar till kunder som utvecklar produkter med ett stort IT-innehåll eller som har behov av att digitalisera och effektivisera sin verksamhet. Prevas startade 1985 och har idag 850 medarbetare i Sverige, Danmark och Norge. Med hög teknisk kompetens och affärsförståelse hjälper Prevas sina kunder att dra större nytta av vår tids teknikutveckling.

Region West som idag består av 50 medarbetare leds sedan 2019 av Ylva Amrén. Inom Region West fokuserar vi på lösningar för produktions- och lagerlogistik, underhållsystem, produktutveckling, kvalitetssystem och supporttjänster. Våra kunder är i huvudsak verksamma inom tillverknings- och försvarsindustrin, Life Science samt offentlig sektor. Tillsammans skapar vi nytta för människor, planeten och ekonomin.

Ni valde Platinan som hemvist för er verksamhet, hur kommer det sig?

Vi har de senaste åren dubblerat antalet anställda, till stor del genom förvärv. Det kändes viktigt för oss att flytta till något gemensamt även om vi inte var trångbodda i vårt förra kontor. Lokalen på Platinan är faktiskt mindre, men mycket mera yteffektiv, vilket utifrån alla hållbarhetaspekter känns helt rätt.

Att det blev just Platinan beror på att vi tidigt i processen kände att Vasakronans mål med miljöcertifierade fastigheter och deras ansträngningar att minska miljö- och klimatpåverkan ligger helt i linje med vårt eget hållbarhetsarbete. Namnet Platinan kommer från kvartersbeteckningarna i området där alla kvarter har namn från olika metaller. Platinans kvarter heter Kv. Platinan och därav namnet på fastigheten. Sedan är det naturligtvis mycket positivt att Vasakronan satsar på att certifiera fastigheten enligt det högsta betyget inom det internationella systemet LEED. Vi gillade konceptet med flera viktiga hållbarhetsaspekter, till exempel biologisk mångfald, vattenbesparingar, energieffektivitet, resursanvändning samt goda inomhusmiljöer med bra dagsljus-, luft- och ljudförhållanden. Vi kan som hyresgäst vara säkra på att vår lokal har en låg miljöpåverkan.

Ylva Amrén, Business Region Manager West, Prevas AB

Bildtext: Välkomna till Platinan. Ylva Amrén, Business Region Manager West, Prevas AB.

Platinans placering, var det också en viktig parameter i valet av ny lokal?

Ja, här är ju kommunikationsmöjligheterna fantastiska oavsett om man cyklar, åker kollektivt eller kör bil. Vi uppmuntrar våra medarbetare att resa hållbart till och från arbetet, och i sökandet efter nya talanger så behöver vi vidga vårt upptagningsområde. Genom vår centrala placering så fungerar det jättebra att ta tåget från exempelvis Skövde eller Varberg. Vår entré är endast 200 meter från Västlänkens nya uppgång.

Nya talanger, tänk om ni växer ur lokalerna?

Vi har bara påbörjat vår tillväxtresa så vi kommer absolut att bli ännu fler. Exempelvis har vi nyligen startat upp erbjudandeområdet MedTech och Life Science där intresset från både kunder och kandidater är mycket stort.

Många av våra medarbetare sitter delvis hos kund, hos oss finns också möjlighet att arbeta hemifrån vilket många gör del av sin tid. Just flexibiliteten att kunna växa utan att binda upp oss i en stor lokal gjorde valet av Platinan ännu enklare. På våningsplanet under oss finns Arena Platinan som erbjuder ett coworkingkoncept med flexarbetsplatser, kontor, konferens- och mötesrum samt två takterrasser.

Platinan marknadsförs som annorlunda, känns det annorlunda?

Ja, men det gör det faktiskt. Lokalen är varm och ombonad samtidigt som den är häftig med stora ytor av synlig rå betong. Utsikten över älven och hamninloppet är magnifik! Glas från golv till tak gör att vi verkligen kan njuta av den. Vi är ett gäng som tycker om att hitta på trevliga aktiviteter tillsammans och ser kontoret som en social mötesplats för alla.

Vi delar byggnad med Scandics nya fina hotell som har takbar och terrass. I huset finns även ett gym, flera cafeér och restauranger. I fastigheten finns också en cykelhubb med skyddad parkering, dusch- och omklädningsrum samt torkmöjligheter.

Några glada överraskningar som ni inte visste om när kontraktet skrevs?

Haha, ja den stora snackisen är ju såklart att vi nu är granne med Poppels och deras nya citybryggeri med restaurang. Där hoppas vi på många härliga after works 😊.

Platinan är verkligen både spännande och annorlunda, både på in- och utsidan. Vasakronans mottagande av oss som hyresgäst är verkligen fantastiskt, avslutar Ylva.