language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2021-11-03

Utveckling av innovativa hörselskydd

Det senaste elektroniska hörselskyddet från innovationsföretaget Sordin har en unik funktionalitet som gör att en grupp på upp till femton personer enkelt kan kommunicera trots bullrig miljö. Konceptet Sordin Share har utvecklats i samarbete med Prevas.

Sordin AB är ett ledande namn inom utveckling och produktion av passiva och elektroniska hörselskydd. Företagets kunder finns inom såväl industri och jakt som inom polis, militär och räddningstjänst.

Målgruppen för den nya produkten Sordin Share finns till exempel inom tillverkningsindustrin, snickerier och entreprenadfirmor, där personer i ett arbetslag har behov av att kommunicera i en miljö som kräver hörselskydd.

– Den som ansvarar för arbetsgruppen konfigurerar skydden enligt ett antal parametrar och definierar vilka personer som ska ingå i gruppen, säger Peter Ovrin, produktansvarig på Sordin. Sedan kan varje person anpassa sitt skydd individuellt, till exempel genom att justera ljudprofilen, ställa in radiostationer och nivå för medhörning.

Vid utvecklingen av Sordin Share har Prevas ansvarat för projektledning, mekanikkonstruktion och integration av elektronik. En utmaning vid utvecklingen av Sordin Share har varit den snabba utvecklingen inom kommunikationsteknik. I jämförelse med mindre tekniktunga projekt har det varit viktigt att korta tid för själva utvecklingsfasen för att produkten ska ligga i framkant när den kommer ut på marknaden.

– Att vi har lyckats genomföra projektet snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt beror till stor del på att vi har ett bra samarbete med kunden, där kommunikation och gemensamma förväntningar är A och O, säger Mårten Olsson, konsult på Prevas och projektledare för utvecklingen av Sordin Share. Vi har också lagt stor vikt vid samarbete med inköp och produktion, så att det verkligen fungerar hela vägen ut i produktion.

Sordin Share lanserades på marknaden under september 2021 och presenterades bland annat under den internationella arbetsmiljömässan A+A Düsseldorf i slutet av oktober.

Mer om samarbetet mellan Prevas and Sordin.

Mer information, kontakta gärna
Magnus Löfberg, Development & Technical Analysis, Prevas AB
E-mail: magnus.lofberg@prevas.se, Mobil +46 708 23 90 03

Christian Nilsson, Marketing & Sales Director, Sordin AB
E-mail: christian.nilsson@sordin.com, Mobil: +46 705 23 99 50