language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2021-09-23

Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom Hållbar Produktion

Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom Hållbar Produktion ansluter nu Stefan Angeå som industriell projektledare och senior automationsingenjör.

Roland Ferngård, Regionchef Syd, Prevas AB

- Det var väldigt enkelt att tacka ja till en tjänst på Prevas. Här kommer jag både att utvecklas och fortsätta med det som jag verkligen älskar. Att hjälpa kunder att få effektiva och flexibla produktions-anläggningar som håller i många år, säger Stefan Angeå.

Stefans resa inom industriell automatisering började redan 1998. Stefan har sedan de första åren som mer renodlad automationsingenjör framgångsrikt drivit projekt av både nationell och internationell karaktär och därmed skaffat sig djup kompetens av industriell projektledning och projektering av både leveransprojekt och retrofits. Senast som huvud- och delprojektledare på Swisslog, och innan dess arbetat bland annat på Flexlink och Sweco.

- Jag har arbetat med automation från grunden. Började med att rita apparatskåp och bygga ihop dessa för att sedan gå över till att programmera styrsystem och projektledning. Intresset för tekniken har gjort att jag har svårt att släppa programmeringen och utvecklingen av ny teknik samtidigt som det varit väldigt givande med att leda projekt. Det har också varit inspirerande att få möjlighet att använda min ryggsäck, väl fylld av erfarenheter, till att sammanställa, guida och vägleda kunder i deras viktiga och ofta stora investerings-beslut. Därför är jag så glad att min roll på Prevas innebär att jag får ägna mig åt det bästa från två världar, berättar Stefan vidare.

I många av projekten har Stefan själv fortsatt haft egna leveranser inom bland annat el, säkerhet, dokumentation och PLC-programmering.

- Stefan är med sin bakgrund, driv och härliga inställning ett fantastiskt komplement till teamet inom Prevas vars fokus är hållbar produktion, säger Åsa Sandberg konsultchef Prevas West. Han har verkligen varit inne på golvet och ute på fältet och sett utmaningarna. Då är det också lättare att se möjligheterna. Han delar till fullo vår övertygelse att bäst effekt uppnås genom att skapa flexibla lösningar som kopplar samman tidigare investeringar med modern. Något som vi på Prevas gjort i många år.

I rollen som industriell projektledare och automationsingenjör kommer Stefan vara en viktig del i leveranserna till Prevas befintliga och nya kunder i allt från analys, lösningsförslag och idrifttagning av lösningar inom process, produktions- och lagerlogistik.