language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2021-02-01

Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete

Prevas verksamhet i Norge växer inom lösningar för produktionsoptimering (Mikon) och underhållsstyrning (Infor EAM) och satsar starkt på dessa områden. För att fortsättningsvis även kunna erbjuda företag andra lösningar inleds ett närmare samarbete med Wonderware-partnern Nebb Engineering.

Samarbetet innebär att Prevas lämnar över ansvaret för Wonderware-kunderna i Norge till Nebb och att Nebb övertar en av Norges mest erfarna Wonderware-resurser från Prevas. Företagen kommer framöver även att arbeta gemensamt med strategiska möjligheter.

- Prevas i Norge har på senare år upplevt en god tillväxt och utveckling. Framförallt när det gäller lösningarna Mikon och Infor EAM, säger Einar Alexander Andersen, VD för Prevas i Norge. Det här är områden som vi förväntar oss ska fortsätta växa. Samtidigt har Wonderware blivit en mindre del av verksamheten och vi är därför mycket glada över att ha hittat en partner med kompletterande lösningar och kompetens som kan bidra till att ge våra Wonderware-kunder här bästa lösningen framöver.

- Vi ser också en stor potential i övriga lösningar och kompetenser som finns hos Nebb. Vi tror det kommer att ge nya gemensamma möjligheter i form av integreringar och nya lösningar för kunderna. Vi kommer att samarbeta tätt med Nebb för att utforska möjligheterna och vi ser fram emot att visa marknaden vad vi kan skapa tillsammans, fortsätter Einar.

- Vi på Nebb är glada över att kunna stärka vårt Wonderware-team ytterligare, säger Alexander Risøy, VD för Nebb Engineering AS. Vi har i dag en av de största Wonderware-miljöerna i Norge med drygt tio ingenjörer som jobbar med System Platform och förvaltar flera av de största Wonderware-installationerna i landet.

- Andra områden är el och drift, programvaruutveckling (.Net, Azure/AWS och mobilt) samt Industrial Internet of Things (IIOT). Vi ser spännande synergier med Prevas i Norge på de här områdena, fortsätter Alexander.

Om Mikon
Mikon är en programvarulösning som utvecklats av Prevas och som används av flera kunder inom olje- och gasindustrin men också inom landbaserad industri. Det är ett flexibelt industriellt informationssystem som används för Laboratory Information Management System (LIMS), spårning, utsläppskontroll, Overall Equipment Effectiveness (OEE) och allmän produktionsuppföljning och som snabbt genererar värde för kunderna.

Om Infor EAM
Infor EAM utvecklas av Infor Global Solutions och ingår i en portfölj med världsledande lösningar för den industriella marknaden. Systemet är ett av världens mest utbredda service- och underhållssystem med tusentals kunder inom offentlig och privat sektor och levereras i Norden av Prevas, som är en Infor Gold Channel-partner och har över 20 års erfarenhet inom området.

Om Nebb
Nebb är en erkänd norsk leverantör av styrsystem och digitala lösningar och levererar automatisering, elteknik, mekatronik, undervattenprodukter (frekvensomformare och styrmoduler), IIOT och programvaruutveckling. Företaget erbjuder studier och ingenjörstjänster, bland annat kompletta automationslösningar med en spännande produktportfölj, och arbetar från sensor till slutanvändare. Nebb samarbetar bland annat med AVEVA och NI (National Instruments). Mer information finns på www.nebb.com.

För mer information kontakta:
Einar Alexander Andersen, VD Prevas AS
Mobil: +47 41 53 73 13, E-post

Alexander Risøy, VD Nebb Engineering AS
Mobil: +47 91 58 99 56, E-post