language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2020-10-19

Lär känna Björn Ångbäck på en minut!

Varmt välkommen till Prevas Björn!

Björn, ny medarbetare på Prevas

Vi i Västerås har haft förmånen att bekanta oss med dig de senaste veckorna Björn, men lite kort kan du väl berätta för alla andra lite om dig själv?
Civ. Ing. i Elektroteknik. Har tidigare jobbat med F&U inom industrin med olika automationslösningar och machine vision. Det har blivit mycket numerisk analys, datorseende och algoritmutveckling. Systemutveckling, GUI och arkitektur har mest kommit på köpet. Gillar pussel och andra klurigheter. Försöker också träna mig trött med jämna mellanrum. Jag är nog ganska vanlig överlag

Men du, vad kommer du jobba med för spännande framöver på Prevas?
Barista. Närå, jag är anställd som systemutvecklare/systemarkitekt. Initialt kommer jag jobba med ugnsstyrning för stålverk. Jag har ordnat med lite piffade GUI-lösningar till en leverans i Tornio. Det blir även att resa dit och installera vår lösning ganska snart. Brukar inte vara något problem att hitta saker att göra.

Simone Giertz bygger ju robotar som inte gör som de ska och nu senast mekade hon om en Tesla till en pickup som sedan fick namnet Truckla. Följer tekniken med dig hem efter jobbet och finns det månne några crazy projekt där hemma?
Visst är det kul med hemautomation men det kan också bli lite för mycket dev-miljö med sitt egna hem. En vanlig brytare är också en relativt bra lösning på att tända lampan. Med det sagt så kan jag väl säga att varenda brytare i mitt hem är uppkopplad. Mitt garage öppnar sig om man pratar med det. Min dotter drar ibland ur sladden till servern...vi behöver inte prata mer om det

Har teknik alltid varit ett intresse?
Jag är uppväxt på landet och jag upplevde det som att saker ofta gick sönder (det kanske bara var min familj?) så det fanns alltid något att snickra, mecka eller skruva på. Uppskattar verkligen när man kan laga något.

Vad bör vi veta om dig som kanske ingen känner till?
Ni kanske tror att det var jag, men jag kommer ALDRIG att erkänna!…

Det där var 5 snabba frågor och tack för att du tog dig tid! Men du slipper inte undan så lätt. Här följer några obligatoriska val att ta ställning till:

Sommar eller vinter Vår
Snapchat eller Instagram Instagram
Pepsi eller Cola Cola Zero
Elcykel eller traditionell cykel Mjölksyra
Microsoft eller LINUX Båda funkar
Träning eller soffhäng Soffhäng efter träning
Dillchips eller lättsaltade Finns det någon som egentligen gillar lättsaltade?
Jeans eller Chinos Chinos
Hamburgare eller pizza Hamburgare (Västerås är väl ändå en burgarstad)

Återigen, varmt välkommen till Prevas önskar jag och resten av hela Prevas!

Reporter: Peter Löving