language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2019-10-04

Prevas stöttar entreprenörer i samarbete kring e-hälsa

Health2B är en e-hälso-accelerator som ger entreprenörer en möjlighet att utveckla sina idéer till framgångsrika bolag. Sju bolag som utvecklar uppkopplade produkter och tjänster för effektivare hälso- och sjukvård har valts ut bland 50 sökande från hela världen. Dessa bolag får nu i tre månader chansen att utveckla sina affärsidéer med stöd av en skara experter och rådgivare, där Prevas ingår som expert.

Bildtext: Prevas experter från Malmö inom Quality & Regulatory Compliance, Cecilia Larsson och Kristina Hallström.

Prevas roll i detta samarbete är att guida innovatörerna i djungeln av regler och kvalitetskrav samt stötta dem i arbetet med att ta fram en regulatorisk plan för sitt företag och sin produkt. Gemensamt för dessa startupbolag och Prevas är att de vill dra nytta av teknikutvecklingen och utveckla produkter och tjänster som förbättrar människors hälsa, välbefinnande och kanske till och med räddar liv.

- För entreprenörer är det viktigt att bli introducerade till regelverket på ett sätt som ger förståelse för hur allt hänger ihop och vad som är viktigast att fokusera på. Har man det med sig så förbättrar man sina chanser att lyckas med sin företagsidé, säger Kristina Hallström från Prevas.

- Diskussionerna med entreprenörerna är enormt spännande! Regelverken kring medicintekniska produkter kan kännas övermäktiga men tillsammans kan man hitta möjliga vägar och identifiera vad som krävs för att nå hela vägen fram till målet, säger Cecilia Larsson från Prevas.