language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2019-03-13

Prevas expanderar och öppnar kontor i Luleå

Den 1 april öppnar Prevas upp sitt nyaste kontor i Sverige. I slutet av förra året öppnades ett kontor i Eskilstuna och nu är det Luleås tur, expansionen fortsätter.

Luleå är en intressant stad med både ett rikt näringsliv och ett expansivt tekniskt universitet. Fokus för kontoret blir i första hand att utveckla smarta industrier och hjälpa kunder att möte utmaningar och hitta nya lösningar för att uppnå en hållbar produktion.

Målet är att växa med 10 medarbetare under 2019 och att på tre års sikt expandera till cirka 20 anställda. Ansvarig för Luleåkontoret blir Ola Bergkvist, en känd profil i Luleå. Ola har nästan 25 års erfarenhet av konsult- och produktorganisationer som jobbar med systemutveckling, drift och förvaltning och har jobbat både i mindre Luleåföretag som Avantra och Zait och större företag som Frontec, Sigma och Tieto.

- Det ska bli mycket intressant att få etablera något nytt och utmanande, säger Ola Bergkvist, ansvarig för verksamheten i Luleå.

Prevas vill tillsammans med kunder och partners ta tillvara på teknikens och digitaliseringens möjligheter vilket möjliggörs av drivande och nyfikna medarbetare inom många områden. I och med etableringen i Luleå har nu Prevas 17 kontor i Sverige och är även etablerade i Danmark och Norge.

- Prevas har varit närvarande i Luleå en längre tid och är nu mycket glada över att äntligen öppna ett kontor här. Adressen till det nya kontoret blir Aurorum 1, Luleå Science Park, och vi hälsar Ola varmt välkommen till Prevas, säger Majid Meshkintorreh ansvarig för Prevas verksamhet i Gävle och expansionen i Luleå.

Robotiserad automation, uppkopplade maskiner med tillståndsövervakning samt dataanalys med AI och maskininlärning är några av verktygen Prevas använder i kundprojekten för att uppnå en effektiv och hållbar produktion.