language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Stockholm - konsulting och produktutveckling i världsklass!

Från idé till marknadsklar produkt.

Prevas i Stockholm hjälper kunder med allt inom produktutveckling; från specifikationer och projektledning, konstruktion av mekanik, elektronik och mjukvara, till tester, verifiering och CE-märkning. Om så önskas, hjälper vi till med framtagning av prototyper, förserier och serieproduktion. Till vårt förfogande har vi utöver mycket erfarna konsulter även avancerade utvecklingsverktyg och välutrustade lab inklusive egen mätkammare för EMC-test (Electromagnetic compatibility).

Du hittar Prevas på två adresser i Stockholm; Sundbyberg och Hammarby Sjöstad.

Vi är ca 220 konsulter i regionen med kunder inom många branscher, som t.ex. life science, industri, fordon och konsumentprodukter. Allt utvecklingsarbete görs naturligtvis i ett ISO9001-certifierat kvalitetssystem. Vårt kontor i Sundbyberg är dessutom certifierade enligt ISO 13485, för medicintekniska produkter.

Vi har en familjär arbetsmiljö som innefattar gemenskap, delaktighet och öppenhet. Regelbundna sociala aktiviteter som t.ex. sektionsmöten och kompetenspubar uppskattas mycket av våra medarbetare.

Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

KONSULTTJÄNSTER

Projektledning & testledning

Prevas projekt- och testleder i alla typer av branscher, i stora som små projekt och hos kund eller inhouse. Våra uppdrag och projekt är oftast nyutveckling av mekatronik produkter, d.v.s. produkter som har mjukvara, elektronik och mekanik i sig. Kunden uppskattar våra specialister och vi är duktiga på att sätta ihop team som passar deras behov - med fokus på teknik, kvalitet och planering.

Vi har många inhouse projekt inom medtech och en hel del medtech produkter ute på marknaden skulle kunna märkas med ”Prevas inside”.

Quality & Compliance

Prevas tjänster inom Quality & Compliance hjälper din organisation att säkerställa att den uppfyller de regulatoriska krav och standarder som finns på marknaden. Inom kvalitetsområdet har vi kompetens och bred erfarenhet inom:

 • Utveckling, produktion, distribution och post-market för medicintekniska produkter
 • Tillverkning och distribution av läkemedel
 • Kvalitetssystem (QMS)
 • Datoriserade system

Ett axplock av regelverk och standarder vi behärskar: MDR, IVDR, ISO 13485, 21 CRF 820, ISO14971, IEC 62304, IEC/TR80002-2, GxP, 21 CFR Part 11, Annex 11, GAMP 5.

Utifrån våra erfarenheter och kunskaper om regelverk och standarder, hjälper vi kunder att hitta rätt ambitionsnivå och därmed rätt kvalitet!

Systemutveckling

Många av Prevas projekt och uppdrag i Stockholm är utveckling av nya produkter där produkterna är uppkopplade, d.v.s. ”pratar” med molnet alternativt backend. Dessutom består uppdraget av att utveckla mjukvara/firmware, mekanik och elektronik. Vår passion är att definiera, designa och utveckla dessa system, där systemet kan vara ren mjukvara (såsom IT-system), ren mekanik eller en hel mekatronisk produkt. I utvecklingen tillkommer kunskapen att veta och undersöka hur systemet ska partioneras/struktureras för att få till ett säkert, stabilt och skalbart system på ett effektivt sätt.

Prevas har en lång historia av framgångsrika projekt. För att på bästa sätt kunna bidra till att de rätta tekniska systembesluten tas är våra systemutvecklare gärna med under hela utvecklingsfase när man tar fram en ny produkt.

Mjukvaruutveckling

Mjukvarudesign och utveckling av programvara är alldeles för komplext för att kunna beskrivas i några få ord, men en sak är säker: ju bättre kompetens man har desto bättre resultat.

Prevas har lång historia av att leverera mjukvarudesign och programvarulösningar till kunder. Vi förstår fördelarna med att leverera strukturerad kod, som är väl dokumenterad och omsorgsfullt testad.

Vi har expertkonsulter med kompetens inom c#, c++, ADA, VHDL, UML, Linux, Android, agilutveckling och mycket mer.

Mekanik

Prevas har lång erfarenhet av mekanikkonstruktion och har skapat flera prisbelönta lösningar för sina kunder. Som en viktig utvecklingspartner för våra kunder har vi bland annat hjälpt till att utveckla ett flertal medicintekniska instrument, optiska mätsystem, produktionsutrustning för bilindustrin och telekomrelaterade produkter.

Prevas är vana att arbeta med alla närliggande kompetenser såsom industridesign, ergonomi, provning, inbyggd elektronik etc. Projekten kan utföras hos oss eller som professionella resurser på plats hos våra kunder. Vi har stor vana att hantera de på marknaden förekommande CAD- och PDM-systemen.

Elektronik

Elektronik- och hårdvarudesign kräver inte bara teknisk kompetens, utan också förmåga att genomföra utvecklingsprojekt på kort tid och med hög kvalitet.

Prevas har stor erfarenhet av avancerad elektronikdesign från många framgångsrika projekt. Modern elektronikkonstruktion kräver också kunskap om gällande regler rörande höghastighetsdata, EMC, RoHS och säkerhet. Prevas har egna laboratorier och konstruktionsverktyg, vilket gör att vi kan hantera produktutvecklingen från specifikation till färdig produkt.

Partnernätverk

Det är smart att vara ansluten till Prevas partnernätverk. Genom partnerskapet får du tillgång till vår marknadsyta utan några egna förpliktelser. Prevas kundbas är stor och vi har hundratalet drivna och verksamhetskunniga säljare. Ramavtal finns med flera stora konsultköpare men vi har också goda affärsrelationer till små och medelstora produkt- och innovationsbolag.

I Stockholm är partnernätverket väl utbyggt. Vi har som ambition att publicera i stort sätt alla inkommande kundförfrågningar. Vår grundfilosofi är att känna våra partner lika bra som våra övriga medarbetare. Varje partner får en dedikerad säljare som ansvarig kontakt på Prevas. I Stockholm söker vi främst partners som har erfarenhet av SW, Mekanikkonstruktion, HW, QA och PL. Anmäl dig under rubriken ”Jobba hos oss” och klicka därefter på ”Partnernätverk”.

Kontakt: Jonas Liedberg, tel 070 578 13 52, e-mail

 

Partnernätverk

vi söker fler talanger

mätkammare för EMC-test

Våra EMC-experter kan ge råd om hur man löser problem, delta i granskningsprocesser och bidra med re-design och testning.

Kontakta oss

Maria Månsson

Director, innovation and research & Site Manager Hammarby Sjöstad

Tel +46 70 864 43 99

E-post

Kontakta oss

Robert Tönhardt

Life Science Director, Prevas AB

Tel +46 8 799 6428

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Lavabrush

  Lavabrush - enkel men genial penseltvätt

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering

Vi söker fler talanger

Bli en av oss!

Kontakta oss

Så berättar vi mer!