language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Findus

Ökad produktion och bättre mat på bordet

För att uppnå högsta kvalitet på frysta grönsaker handlar det om att snabbt frakta grönsakerna från fältet till frysen i fabriken. Prevas har hjälpt Findus att se över sina processer.

Uppdrag: Rutinprogram för att så, skörda, frakta och frysa grönsaker.  

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. De är verksamma i Norden, Frankrike, Östeuropa och Thailand. Grönsakerna från deras fält i Bjuv, Skåne, skördas av Findus egna bönder och transporterna sköts av externa åkerier. Det är extremt viktigt att transporterna inte tar för lång tid. Inom tre timmar måste grönsakerna frysas ned för att uppnå högsta kvalitet.

Tillsammans med Findus utvecklade Prevas en mjukvaruplattform som innefattar rutiner när det gäller såning, skörd, planering, tillsyn, uppföljning och spårbarhet. Vi utvecklade bland annat ett 3G kommunikationssystem som gör det lättare för fabriken att kontakta fältet, och vice versa. På så sätt kunde frysarnas kapacitet maximeras vilket ledde till en ökad produktion och bättre kvalitet på grönsakerna.

Lösningen för Findus blev ett skräddarsytt MES-system med Microsoft .NET och Oracle. Moduler för planering av transporter, rapportering från fält, ankomstprov och produktionsövervakning. Moduler för HACCP (kvalitetsövervakning), kundcertifikat och spårbarhet på SSCC-nummer och inleveransbatch. Systemintegration med SAP, Movex, Citect, Imaje m.fl.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss.

KONTAKTA OSS
Måns Forsberg, e-mail

MES, M2M, Findus referensprojekt
MES och M2M, Findus referensprojekt

Relaterade case

 • Kenvue

  Johnson & Johnsons avknoppar konsumentprodukter till nya bolaget Kenvue – Prevas leder IT-migrering för Kenvues fabrik i Helsingborg

 • Hydroscand

  Flexibelt produktionssystem till Hydroscand

 • Meritor

  eLIPS ger Meritor full kontroll över avancerad produktionslogistik

 • GKN Automotive

  Flexibel internlogistiklösning firar 20 år i trogen tjänst