language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Kund:

GKN Driveline

Högeffektiva produktionsmetoder

När du startar bilen och kör till jobbet tänker du nog sällan på hur din bil har kommit till världen. Men det ligger en lång och komplex produktionsprocess bakom en biltur, som ska vara behaglig, säker och funktionell.

GKN Driveline är väldigt framgångsrika när det gäller att producera system till fyrhjulsdrivna bilar och hjulupphängning åt personbilstillverkare som Ford, Volvo och Landrover. Ett nära och mångårigt samarbete med Prevas spelar en central roll för GKN Drivelines konkurrensförmåga som grundas på effektiva produktionsmetoder och skarp lagerstyrning. Tillsammans har de två företagen utvecklat de produktionsssystem och lagersystem som GKN Driveline använder.

Den globala konkurrensen är inom tillverkningsindustrin, liksom inom många andra branscher, benhård nuförtiden, och ställer ständiga krav på leverantörernas kvalitet, flexibilitet och produktivitet. GKN Driveline använder ett moduluppbyggt system för att styra hela materialströmmen från mottagande av råvaror, lager, bearbetning, montering och packning. GKN Driveline använder Prevas LIPS-system (Logistik i Produktion System). Det är ett system som effektiviserar alla processer på lagret och gör GKN Driveline mycket effektiva.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss.

KONTAKTA OSS
Ylva Amrén, Region Manager West, e-mail

Materialhanteringssystem GKN Driveline referensprojekt
Materialhanteringssystem GKN Driveline referensprojekt

Relaterade case

 • Moelven

  Automatiserad planering frigör resurser hos Moelven

 • Vigab

  Vigab startar digitaliseringsresa med hjälp av Prevas.

 • ABB Robotics

  Robot bygger robotar på ABB

 • Force Technology

  Får avancerad industriell skanning att fungera.