language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Aerocrine

Ett långsiktigt samarbete för bättre vård av astmapatienter

Tillsammans med Prevas har Aerocrine utvecklat två innovationer som har förbättrat vården av astmapatienter – NIOX® och NIOX MINO®.

Uppdrag: Projekt leverans, outsourcad utvecklingsavdelning

Aerocrine AB är en marknadsledande medicinteknisk koncern som fokuserar på förbättrad behandling och kontroll av patienter med inflammation i luftvägarna. Deras samarbete med Prevas startade när Aerocrine beslutade att outsourca avdelningen för forskning och utveckling. Prevas anförtroddes att utveckla NIOX® – världens första analyseringsverktyg för att hitta inflammationer hos astmapatienter.

– Samarbetet med Prevas för teknisk design har varit avgörande i skapandet av NIOX®, säger Mats Carlsson, VP på Aerocrines utvecklingsavdelning.

Efter den framgångsrika lanseringen av NIOX® har Prevas bidragit med support och produkttillägg. Direkt efter lanseringen påbörjades även en vidareutveckling av NIOX, med målet att utveckla världens första handhållna analyseringsverktyg för att hitta inflammationer hos astmapatienter. Utmaningen som vi på Prevas fick var att skapa ett smidigt och lättanvänt verktyg som visar precisa resultat i linje med den mycket komplexa NIOX®.

Vi presenterade produkten NIOX MINO®, en mindre variant av NIOX® som belönades med Medical Design Award.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss enligt nedan.

KONTAKTA OSS
Robert Tönhardt, e-mail

Systemleverans till Aerocrine

Relaterade case