language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Electroengine

Revolutionerande batteriteknik

Spetskompetens inom elektronik och inbyggda system.

Uppdrag: Testsystem.

Electroengine är ett Uppsalabaserat företag som har gett Prevas förmånen och möjligheten att vara med i utvecklingen av både elbil och elbåt.

Electroengine har utvecklat ett komplett system för eldrift som enkelt kan installeras i de flesta bilar som idag drivs med förbränningsmotor, både fabriksnya och i nästa steg även begagnade. Systemet nnefattar ett helt nytt sätt att styra och kontrollera fordonets batterier som ökar energiuttaget och livslängden på batteripaketet väsentligt.

Prevas har bidragit med sin spetskompetens kring elektronik och inbyggda system. Ett fortsatt gott samarbete mellan företagen har resulterat i värdens första eldrivna båt. Nimbus Boat är först ut på den kommersiella marknaden med sin Nimbus 27 fot, med marschfart på ca 20 knop och 50 kr för en full tank.

- Jag är mycket nöjd med vårt samarbete med Prevas. De har tillfört kompetens, innovationskraft och varit lyhörda i vår utveckling av en hållbar fordonslösning baserad på elkraft, säger Thomas Bergfjord CEO Electroengine AB.

KONTAKTA OSS
Johan Bergsten, e-mail

Testsystem Electroengine referensprojekt

Relaterade case

 • Scatec ASA

  Digitaliserad underhållslösning till solcellsanläggningar

 • Polarium

  Delning av produktinformation möjliggör utveckling av energilagringslösningar vid Polarium

 • Brüel & Kjær Vibro

  Affärer baserade på partnerskap 

 • Sol Voltaics

  Nanotrådar fångar solenergi