language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Ovako Steel

Moderniserat FOCS-system, bränslebesparingar med mer än 10 procent

Ovako Steel i Hofors producerar långa specialprodukter av stål, med fokus på krävande produktsegment.

Ovakos cirka 2 miljoner ton låglegerat stål och kolstål levereras i form av stänger, valstråd, rör och ringar varje år för konstruktioner, tunga fordon, fordons- och verkstadsindustrin främst i Norden och Europa.

Ovakos verksamhet inom Tube & Rings tillverkar sömlösa rör. Rören används i avancerade applikationer som till exempel bärkonstruktioner, bildelar och avancerad hydraulik lösningar. Rören tillverkas genom att en rundstång trycks genom ett uppvärmt stångämne. För att få rätt dimension utan att ytan blir mjuk är det viktigt med exakt kontroll av temperaturen.

Prevas hjälpte Ovako att modernisera det befintliga FOCS-systemet. Systemet gav möjlighet att kontrollera temperaturen så att det även gick att tillverka rör med större dimensioner. Samtidigt uppnådde man bränslebesparingar på mer än 10 procent.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss.

KONTAKTA OSS
Peter Karlsson, e-mail

FOCS Ovako Steel referensprojekt

Relaterade case

 • Outokumpu

  Behovsbaserat styrsystem på Outokumpu i Degerfors

 • Uddeholm

  Automation för hållbarhet och kvalitet.  

 • Uddeholm

  Digitaliserade krispärmar

 • Outokumpu

  Kamerasystem för digitaliserad processtyrning