language arrow_drop_down
DK NO EN

Nyhetsarkiv


 • Kenvues tar hjälp av Prevas expertis inom projektledning och teknik

  Under 2023 avknoppade läkemedelsbolaget Johnson & Johnson sin konsumentprodukttillverkning till en separat juridisk enhet, Kenvue, via en börsintroduktion. Prevas fick uppdraget att projektleda migrering av IT-applikationer till Kenvues läkemedelsfabrik i Helsingborg, McNeil AB, och bidrog även med specialister inom teknisk support under hela processen
  Kenvues tar hjälp av Prevas expertis inom projektledning och teknik (pdf) Pdf, 224.4 kB.
  Läs mer


 • Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar marina applikationer

  Teknisk utveckling och ändrade regler för miljöhänsyn gör att många företag står inför utmaningen att uppgradera äldre system för att möta nya standarder. När den I/O-box som utgör en del av Emersons tankradarsystem för marina applikationer närmade sig slutet av sin livslängd fick Prevas i uppdrag att stödja med utveckling, industrialisering och underhåll av en ny version.
  Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar marina applikationer (pdf) Pdf, 204.6 kB.
  Läs mer


 • Inbjudan till presentation av Prevas bokslutskommuniké 2023

  Prevas publicerar bokslutskommunikén för 2023 onsdag den 14 februari, kl 08.30. Samma dag kl 09.00 hålls en press- och analytikerpresentation som kan följas via webcast och telefonkonferens.Presentationen hålls på engelska av Magnus Welén (CEO) och Helena Burström (CFO) från Prevas AB.
  Om du önskar delta via webcasten gå in på länk nedan. Via webcasten finns möjlighet att ställa skriftliga frågor.
  Här kan du delta via webcasten.
  Om du önskar ställa muntliga frågor via telefonkonferens...
  Läs mer


 • Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom IndTech och Asset Management

  Som en del i Prevas fortsatta satsning inom hållbar produktion ansluter nu Elisabeth Johansson som senior industriell verksamhetsutvecklare.
  Bildtext: Vi välkomnar Elisabeth Johansson som industriell verksamhetsutvecklare på Prevas AB. - Jag valde Prevas för att kunna kombinera mina erfarenheter från 35 år i branschen med nya kunskaper och ...
  Läs mer


 • Ökat behov av datadriven verksamhetsutveckling får Prevas att utveckla sitt erbjudande

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom IndTech och Asset Management i region West, ansluter nu Francis Senghore som datadriven affärsutvecklare.
  Bildtext: Francis Senghore, datadriven affärsutvecklare på Prevas. Prevas är glada att kunna berätta att teamet inom IndTech och Asset Management är förstärkt med Francis Senghore.- Francis har en spän...
  Läs mer


 • Inbjudan till presentation av Prevas delårsrapport jan-sept 2023

  Prevas publicerar delårsrapporten januari-september för 2023 torsdag den 26 oktober, kl 08.30. Samma dag kl 09.00 hålls en press- och analytikerpresentation som kan följas via webcast och telefonkonferens.Presentationen hålls på engelska av Magnus Welén (CEO) och Helena Burström (CFO) från Prevas AB.
  Om du önskar delta via webcasten gå in på länk nedan. Via webcasten finns möjlighet att ställa skriftliga frågor.
  Här kan du delta via webcasten.
  Om du önskar ställa muntliga frågor via telefonkonferens...
  Läs mer


 • Karlstads kommun säkrar framtidens VA-underhåll med HxGN EAM

  Samtidigt som många kommunala vatten- och avloppssystem är äldre och därmed alltmer underhållskrävande, ökar kraven på kapacitet och prestanda. Karlstads kommun har i samarbete med Prevas effektiviserat och optimerat underhållet och planeringen av kommunens VA-system genom att införa HxGN EAM.
  Karlstads kommun säkrar framtidens VA-underhåll med HxGN EAM (pdf) Pdf, 379.3 kB.
  Läs mer


 • Effektiv lagerstyrning och mindre svinn med HxGN EAM

  Hexagon Ragasco, världsledande tillverkare av gasbehållare i komposit, har nått stor framgång tack vare en effektiv och automatiserad produktion med minimala driftstopp. Prevas har bistått med implementering av lagerstyrning i HxGN EAM. Denna lösning har revolutionerat deras lagerhantering och resulterat i betydande fördelar. Bland annat har svinnet minskat och kontrollen i den dagliga verksamheten stärkts.
  Effektiv lagerstyrning och mindre svinn med HxGN EAM (pdf) Pdf, 423.9 kB.
  Läs mer


 • Standardiserat och molnbaserat underhållssystem, samarbete mellan Göteborgs Spårvägar och Prevas

  Göteborgs Spårvägar levererar en central samhällstjänst som kräver omfattande synkronisering av människor, teknik och material. Ett standardiserat och molnbaserat underhållssystem ger det stöd som verksamheten behöver, samtidigt som det underlättar framtida utvecklingssteg.
  Standardiserat och molnbaserat underhållssystem, samarbete mellan Göteborgs Spårvägar och Prevas (pdf) Pdf, 214.8 kB.
  Läs mer


 • Flexibelt produktionssystem till Hydroscand

  Hydroscand i Örebro tillverkar hydraulslangar och är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Prevas fick uppdraget att byta ut ett äldre system för övervakning av arbetsmoment och stationer i produktionen mot ett mer driftssäkert och flexibelt system, som även är möjligt att expandera och utveckla vidare med nya funktioner.
  Flexibelt produktionssystem till Hydroscand (pdf) Pdf, 304.1 kB.
  Läs mer


 • eLIPS ger Meritor full kontroll över avancerad produktionslogistik

  Meritor HVS AB tillverkar fram- och bakaxlar till tunga fordon. Bearbetning, tillverkning och montering sker lokalt i fabriken i Lindesberg – allt från råämne till färdig axel. När Meritor hade behov av att byta ut sina system för lager- och produktionslogistik föll valet på Prevas och eLIPS. Det blev början på ett långt givande samarbete som fortsätter än idag.
  eLIPS ger Meritor full kontroll över avancerad produktionslogistik (pdf) Pdf, 295.2 kB.
  Läs mer


 • Prevas presenterar på Börsveckans Småbolagsdag 2023

  Magnus Welén, CEO på Prevas AB, kommer att presentera Prevas på Börsveckans småbolagsdag den 6 september 2023 på Epicenter Stockholm, Mäster Samuelsgatan 36. Prevas väg framåt, trender, teknikutveckling och återblick på ett lyckosamt första halvår för 2023 kommer att presenteras.
  Onsdagen den 6 september kl 10.00-10.30 medverkar Prevas på Börsveckans småbolagsdag. Om du vill anmäla dig som fysisk deltagare till eventet så använd denna länk.

  Alla presentationer kommer även att ...

  Läs mer


 • Inbjudan till presentation av Prevas delårsrapport jan-juni 2023

  Prevas publicerar delårsrapporten januari-juni för 2023 tisdag den 18 juli, kl 08.30. Samma dag kl 09.00 hålls en press- och analytikerpresentation som kan följas via webcast och telefonkonferens.Presentationen hålls på engelska av Magnus Welén (CEO) och Helena Burström (CFO) från Prevas AB.
  Om du önskar delta via webcasten gå in på länk nedan. Via webcasten finns möjlighet att ställa skriftliga frågor.
  Här kan du delta via webcasten.
  Om du önskar ställa muntliga frågor via telefonkonferens...
  Läs mer


 • Ökad efterfrågan får Prevas att utveckla sitt erbjudande inom Enterprise Asset Management (EAM)

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom EAM och hållbar produktion ansluter nu Leonard Mindhammar till företaget som applikationsspecialist.
  Bildtext: Leonard Mindhammar, applikationsspecialist inom EAM på Prevas AB. Prevas är glada att kunna meddela att EAM-teamet är förstärkt med Leonard Mindhammar.

  - Leonard har en spännande bakgrund inom...

  Läs mer


 • Prevas vinner pris under HxGN Live 2023

  Prevas korades till Outstanding Channel Partner EMIA 2023 av Hexagon. HxGN LIVE Global är en årlig konferens som anordnas av Hexagon där framtidsfokuserade automationsexperter deltar från hela världen.
  Prevas vinner pris under HxGN Live 2023 (pdf-fil). Pdf, 256.8 kB.

  Läs mer


 • Prevas satsning inom Enterprise Asset Management (EAM) når nya höjder

  Marknaden har bekräftat att Prevas satsning på underhållssystem var helt rätt i tiden. Behovet av kompetens som förstår verksamheters utmaningar och vikten av att skapa värde på kort och lång sikt tillgodoses av Prevas leveransteam. För att möta den fortsatt stora efterfrågan ansluter nu Oskar Wallander som verksamhetsarkitekt och applikationsspecialist.
  - Underhållsbranschen går mer och mer mot digitalisering och ett effektivt datadrivet underhåll hjälper till att förbättra kvalitén och hållbarheten i hela produktionsprocessen, säger Oskar Wallander....
  Läs mer


 • Digitaliserad underhållslösning till solcellsanläggningar

  Scatec ASA är ett norskt företag som tillhandahåller förnyelsebara energilösningar med en portfolio på 4,6 GW i form av solenergi, vatten- och vindkraft. För att säkerställa optimal tillgänglighet och prestanda på sina solcellsanläggningar använder företaget den molnbaserade lösningen HxGN EAM och har valt Prevas för att genomföra den globala implementeringen av lösningen.
  Digitaliserad underhållslösning till solcellsanläggningar (pdf) Pdf, 193.3 kB.
  Läs mer


 • Prevas utvecklar digitaliserat och hållbart förvaltnings- och driftsystem till Kystverket i Norge

  Prevas levererade det första förvaltnings- och driftsystemet till det norska Kystverket redan 2004. Några år senare togs det i bruk över hela landet. Idag hanterar HxGN EAM samtliga 22 000 sjömärken längs den norska kusten, världens längsta kustlinje inräknat Svalbard och Spetsbergen – inklusive fyrbyggnader och fastigheter.
  Digitaliserat och hållbart förvaltnings- och driftsystem till kystverket i Norge (pdf) Pdf, 261.3 kB.
  Läs mer


 • Tillägg till valberedningens förslag

  Valberedningen för Prevas AB (publ) publicerade sitt förslag och motiverade yttrande beträffande val av styrelse inför årsstämman 2023 i mars 2023. Som tillägg till förslaget väljer valberedningen att komplettera förslaget med att nominera Johan Strid till styrelseledamot för Prevas AB.
  Valberedningen föreslår nyval av Johan Strid som styrelseledamot i Prevas AB.Johan Strid har varit CEO på Prevas sedan 2018 och lämnar över stafettpinnen som CEO i juni 2023 till Magnus Welén. Under s...
  Läs mer


 • Internlogistiklösning firar 20 år i trogen tjänst

  Under de senaste 20 åren har GKN Automotive använt Prevas internlogistiksystem LIPS för att säkra flödet av komponenter i företagets fabrik som tillverkar växlar till fyrhjulsdrift i bilar. Under åren har systemet utvecklats kontinuerligt och i samklang med utvecklingen av GKN:s verksamhet.
  - Vårt mål redan från start var att vi skulle få ett öppet och flexibelt system så att vi aldrig målar in oss i ett hörn utan kan låta utvecklingen i fabriken driva förändringar, säger Mats Strömberg,...
  Läs mer


 • Inbjudan till presentation av Prevas delårsrapport jan-mars 2023

  Prevas publicerar delårsrapporten januari-mars för 2023 torsdag den 27 april, kl 08.30. Samma dag kl 09.00 hålls en press- och analytikerpresentation som kan följas via webcast och telefonkonferens.Presentationen hålls på engelska av Johan Strid (CEO) och Helena Burström (CFO) från Prevas AB.
  Om du önskar delta via webcasten gå in på länk nedan. Via webcasten finns möjlighet att ställa skriftliga frågor.
  Här kan du delta via webcasten.
  Om du önskar ställa muntliga frågor via telefonkonferens...
  Läs mer


 • Prevas UX- och UI-expertis hjälper Nipro
  att välja nytt designkoncept

  För att uppnå en djupare förståelse för deras kunders behov, valde Nipro Medical Europe att samarbeta med Prevas för genomförandet av en omfattande UX-studie av deras medicintekniska produkter.
  – Det jag uppskattade speciellt under de inledande diskussionerna med Prevas var deras sätt att först identifiera vilka problem som behövde lösas, snarare än att börja försöka hitta lösningar direkt, ...
  Läs mer


 • Inbjudan till presentation av Prevas bokslutskommuniké 2022

  Prevas publicerar rapport för helåret 2022 torsdag den 9 februari, kl 08.30. Samma dag kl 10.00 hålls en press- och analytikerpresentation som kan följas via webcast och telefonkonferens.Presentationen hålls på engelska av Johan Strid (CEO) och Helena Burström (CFO) från Prevas AB.
  Om du önskar delta via webcasten gå in på länk nedan. Via webcasten finns möjlighet att ställa skriftliga frågor.
  Här kan du delta via webcasten.
  Om du önskar ställa muntliga frågor via telefonkonferens...
  Läs mer


 • Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom IndTech

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom IndTech och hållbar produktion i region West ansluter nu James-Dean El-Aoud som kvalitets- och processinriktad verksamhetskonsult & projektledare.
  – Prevas var ett solklart val för mig då jag har en förkärlek för både industriteknik och verksamhetsutveckling, säger James-Dean El-Aoud. Förutom kompententa kollegor och breda utvecklingsmöjligheter...
  Läs mer


 • Prevas presenterar på Stora Aktiedagen i Göteborg

  Johan Strid, CEO på Prevas AB, kommer att presentera Prevas på Aktiespararnas evenemang Stora Aktiedagen den 7 november 2022. Trender, teknikutveckling, återblick på ett lyckosamt 2021 samt resultat och händelser för årets tre första kvartal är några av områdena som kommer att beröras. Presentationen kommer också beröra Prevas väg framåt. 
  Måndag den 7 november kl 17.00-17.30 medverkar Prevas på Aktiespararnas evenemang. Johan Strid presenterar bolaget och svara på frågor. Ta del av presentationen live på webben, via www.aktiespararna.s...
  Läs mer


 • Digitaliseringskunskap ger den tillverkande industrin hållbar konkurrenskraft

  Prevas har återigen fått förtroende att vara en av digitaliseringscoacherna inom Digiresan, ett projekt som syftar till att öka kompetensen inom digitalisering för tillverkande små och medelstora företag i västra Sverige. Totalt kommer 50 företag stöttas inom områden prioriterade för just deras utveckling.
  I Digiresans första omgång, som varade under 2019-2021, medverkade totalt 144 företag. Nu har initiativets fortsättning startat, som även denna gång handlar om att öka företagens konkurrenskraft genom...
  Läs mer


 • Prevas tecknar partnerskap med IFS Ultimo för att optimera underhåll

  Prevas, en välkänd leverantör av underhållssystem och asset management på den nordiska marknaden, har inlett ett samarbete med Enterprise Asset Management mjukvaruleverantören IFS Ultimo.
  Bildtext:
  Bakre raden: Arnt Rokstad (Prevas), Dag M. Kjensbekk (Prevas), Freddy Vos (IFS Ultimo), Tom Thoresen (Prevas) and Per Malmcrona (Prevas). Främre raden: Pernilla Ågren (Prevas), Ylva Amrén (Pr...

  Läs mer


 • Prevas region West flyttar in i nybyggda Platinan

  Prevas Region West har sedan den 1 september 2022 sitt kontor i nybyggda Platinan som ligger precis intill fästet vid Nya Hisingsbron i området Lilla Bommen centralt beläget i Göteborg.
  Prevas är ett utvecklingshus som erbjuder konsulttjänster och lösningar till kunder som utvecklar produkter med ett stort IT-innehåll eller som har behov av att digitalisera och effektivisera sin verk...
  Läs mer


 • Automatiserad planering frigör resurser hos Moelven

  För att optimera produktionen av limträbalkar gäller det att limma så mycket material som möjligt vid samma tillfälle. Tillsammans med Prevas utvecklar Moelven i Töreboda ett webbaserat system som automatiserar det tidskrävande planeringsarbetet för limpressning.
  – Kunskapen om produktionen finns hos våra medarbetare, säger Niklas Lindh, produktionschef på Moelven i Töreboda. Genom att satsa på automatisering kan vi använda deras kompetens och erfarenhet på et...
  Läs mer


 • Prevas presentation på Småbolagsdagarna 2022

  Johan Strid, CEO på Prevas AB, presenterade Prevas på Aktiespararnas Småbolagsdagarna den 15 juni 2022. Trender, teknikutveckling, återblick på ett lyckosamt 2021, resultat och Prevas väg framåt är några av områdena som berördes.
  Nu finns möjligheten att se inspelad presentation i efterhand på Prevas hemsida, www.prevas.se/ir.
  Läs mer


 • Prevas presenterar på Småbolagsdagarna 2022

  Johan Strid, CEO på Prevas AB, kommer att presentera Prevas på Aktiespararnas Småbolagsdagarna den 15 juni 2022. Trender, teknikutveckling, återblick på ett lyckosamt 2021 samt resultat och händelser för årets första kvartal är några av områdena som kommer att beröras. Presentationen kommer också beröra Prevas väg framåt. 
  Onsdag den 15 juni kl 16.00-16.30 medverkar Prevas på Aktiespararnas evenemang. Johan Strid presenterar bolaget och svara på frågor.Passa på och ställ dina frågor till Johan genom att skicka ett sms t...
  Läs mer


 • Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom Underhåll

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom underhållssystem, Enterprise Asset Management (EAM), ansluter nu Malin Andersson som applikationsspecialist. 
  – Prevas kändes verkligen helt rätt för mig, säger Malin Andersson. Här får jag chansen att arbeta med det jag brinner för, teknik som gör skillnad samtidigt som jag personligen får utvecklas på vägen...
  Läs mer


 • VD:s presentation på Prevas årsstämma 2022

  På vår hemsida finns nu VD:s presentationsfilm från årsstämman publicerad.
  Johan Strid började med att ge en omvärldsbild och kommenterade några trender som påverkar oss alla. Allt ifrån globalisering, ekonomi, demografi och säkerhetsfrågor till transport och handel. Present...
  Läs mer


 • Prevas öppnar upp nästa UX-enhet

  Design där användaren står i centrum blir alltmer viktigt och behoven av kompetens inom User Experience (UX) är efterfrågat hos våra kunder. Därför fortsätter Prevas att satsa på tillväxt inom UX-området och startar ett nytt team i Stockholm som ska jobba med användarupplevelser i olika former.
  På Prevas arbetar vi med att ta vara på teknikens och digitaliseringens möjligheter. Våra kunder finns i många branscher där flertalet av dem vill dra större nytta av de möjligheter som teknikutveckli...
  Läs mer


 • Automatiserade flöden minimerar manuell hantering hos McNeil

  När läkemedelsföretaget McNeil i Helsingborg skulle uppgradera sitt PAS-X, det övergripande MES-system som styr och övervakar stora delar av produktionen, anlitades Prevas för att utveckla ett middleware som minimerar risken för felaktiga manuella inmatningar.
  – Målet var att knyta ihop automationslagret med MES-lagret, säger Mårten Åkesson, chef för automationsgruppen på McNeil. Tidigare var det operatörerna som utgjorde kopplingen mellan de två systemen, ...
  Läs mer


 • Utveckling av innovativa hörselskydd

  Det senaste elektroniska hörselskyddet från innovationsföretaget Sordin har en unik funktionalitet som gör att en grupp på upp till femton personer enkelt kan kommunicera trots bullrig miljö. Konceptet Sordin Share har utvecklats i samarbete med Prevas.
  Sordin AB är ett ledande namn inom utveckling och produktion av passiva och elektroniska hörselskydd. Företagets kunder finns inom såväl industri och jakt som inom polis, militär och räddningstjänst.M...
  Läs mer


 • Statligt forskningsanslag ska ge mer exakt bröstcancerdiagnostik

  Nu står det klart att Vinnova beviljar anslag till Swedish AI Precision Pathology (SwAIPP), bland över 100 ansökningar, för att utveckla och implementera AI-baserad diagnostik i cancervården. Totalt rör det sig om omkring 20 miljoner kronor som under 2,5 års tid ska tilldelas SwAIPP-innovationsmiljön som utgörs av Karolinska Institutet, patologklinikerna i region Kalmar, Västmanland och Skåne, Stratipath, Microsoft Sverige, Roche Diagnostics, Philips, Bröstcancerförbundet, Prevas (MEDQURE) samt Helseplan.
  Bildtext: Micael Johansson, Prevas AB Cancer är den näst vanligaste dödsorsaken i dag. Förutom att vara såväl psykiskt som fysiskt påfrestande för de drabbade och personerna i deras närhet är sjukdomen...
  Läs mer


 • Penseltvätt som sparar vatten

  En penseltvätt som rengör utan kemikalier och sparar både vatten och pengar. Bakom idén står de två entreprenörerna Patrik Sjöland och Per Nilsson. Prevas mekanikexperter har stöttat företaget i att ta fram en produkt som nu är färdig att tillverkas och introduceras på marknaden.
  – Lavabrush är en helt kemikaliefri penseltvätt som gör det möjligt att tvätta 10-15 penslar i knappt två liter vatten, säger entreprenören Patrik Sjöland, som tillsammans med kollegan Per Nilsson stå...
  Läs mer


 • Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom Hållbar Produktion

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom Hållbar Produktion ansluter nu Stefan Angeå som industriell projektledare och senior automationsingenjör.
  - Det var väldigt enkelt att tacka ja till en tjänst på Prevas. Här kommer jag både att utvecklas och fortsätta med det som jag verkligen älskar. Att hjälpa kunder att få effektiva och flexibla produk...
  Läs mer


 • JABII gör kampsport roligt och smärtfritt

  Med en JABII i handen kan du få upp pulsen i en kampsport samtidigt som du spelar digitalt – utan att skada dig. Spelet ser ut som en blandning mellan fäktning och boxning och alla spelarnas stötar registreras i en app så att kampen kan delas på sociala medier.
  Idén till JABII fick Christian Thostrup när han boxades med sin son för ett par år sedan. Det var en bra match men kampen var ojämn, bland annat för att sonen hade mycket kortare armar än sin pappa. D...
  Läs mer


 • Värdet av produktinformation

  Delning av produktinformation möjliggör bättre utveckling av energilagringslösningar hos Polarium.
  Polarium, tidigare Incell International, är ett svenskt företag som har som målsättning att tillhandahålla säkra och hållbara energilagringslösningar med bästa prestanda, baserade på litiumjonteknik.U...
  Läs mer


 • Prevas fortsätter att stärka sin marknadsposition inom Enterprise Asset Management (EAM) och Field Service Management (FSM)

  Som ett led i Prevas fortsatta satsning inom underhåll och fältservice ansluter nu Maria Metsola som verksamhetsutvecklare.
  - Jag tvekade inte en sekund när jag fick möjligheten att igen jobba med underhållssystem och fältservice på heltid, säger Maria Metsola. För 10–15 år sedan var marknaden inte mogen för fältservice, m...
  Läs mer


 • Roland Ferngård ny chef på Prevas region Syd

  Roland Ferngård tillträdde den 12 april tjänsten som chef för Prevas region Syd i Malmö. Han är väletablerad och ett bekant ansikte på regionens konsultmarknad och har gedigen erfarenhet av att driva en konsultverksamhet, senast som vd för Softhouse Öresund.
  – Prevas har en unikt bred och intressant teknikkompetens, säger Roland Ferngård, som även är ansvarig för Prevas enhet för produktutveckling i Malmö. Mitt mål är att bygga en verksamhet där vi har et...
  Läs mer


 • Techbranschen i öppet brev till Anna Ekström: Lyft digital kunskap och programmering i skolan

  IT&Telekomföretagen skriver idag, tillsammans med Prevas och ett antal branschföreträdare, ett öppet brev till Utbildningsminister Anna Ekström om att digital kunskap och programmering behöver lyftas mer i skolan. Digitaliseringen och utvecklingen begränsas då branschen har stora utmaningar med att finna kompetens.
  Den genomgripande digitalisering som pågår i samhället har gjort att techsektorn blivit en av de viktigaste motorerna för sysselsättning och ekonomisk tillväxt. De tjänster, produkter och tekniska inn...
  Läs mer


 • Prevas tar pulsen på energibranschen

  Energibranschen står inför ständiga omställningar och utmaningar där krav på förändringar kan komma från flera olika håll.
  Exempel på kravställare är lagar, förordningar, myndighetskrav, tekniksprång, hållbarhetskrav, krav från industrin med mera. Bolagen har även interna krav med syfte att bli bättre och mer konkurrenskr...
  Läs mer


 • Äntligen har vi fått hälsa Patrick Mårtensson varmt välkommen hem till Prevas igen

  Hos oss är det självklart att prova vingarna och vi blir lika glada när våra kära kollegor kommer tillbaka igen!
  Hello!

  Efter 5 år som anställd på Prevas så tänker jag att det är dags att säga hej och presentera mig, låter lite sent men detta är dock andra gången för mig. Jag kom till Prevas 2016 och jobbade i ru...

  Läs mer


 • Prevas ny PLUS-partner till Medeon Science Park

  Medeon Science Park & Incubator är en av Malmö stads innovationsmiljöer som har etablerats för att främja tillväxten av kunskapsintensiva tillväxtföretag inom Life Science. Prevas tecknar nu ett partneravtal med Medeon, men samarbetet inleddes redan under 2020 då Prevas involverades i en förstudie för ett nytt cellodlingslabb.
  - Prevas har en bred kompetens som säkert kommer at vara till nytta och glädje för oss och våra bolag, säger Ulf G Andersson, vd på Medeon. Det kändes bra redan från start med en trevlig kontakt och d...
  Läs mer


 • Prevas har valt att ansluta sig till den nybildade föreningen Digitaliseringskonsulterna

  I syfte att accelerera vårt strategiska arbete för ett smart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen.För att Sverige ska bli fossilfritt kommer det krävas en transformation av hela samhället. De lösningar som digitalisering möjliggör och som vi hjälper våra kunder att implementera har mycket stor potential att minska de globala utsläppen av växthusgaser.
  Genom vårt medlemskap i föreningen vill vi hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter. Medlemskapet innebär att vi aktivt stöttar politik, näringsliv och offentlig sektor i att ...
  Läs mer


 • Prevas satsar ytterligare på Life Science

  Det finns många möjligheter att göra gott med teknikens hjälp, speciellt inom området Life Science. Prevas har en mycket stark ställning inom Life Science och satsar nu vidare på området genom att tillsätta en Life Science Director. Robert Tönhardt har utnämnts till den nya rollen och hans uppdrag är att utöka och förbättra Prevas erbjudande inom Life Science.
  - Life Science är Prevas största marknad med över 140 kunder och vi har fått väldigt bra gehör för de lösningar vi levererat hittills, säger Ebba Fåhraeus, ledamot i Prevas styrelse och vd för SmiLe I...
  Läs mer


 • Prevas har vunnit prestigefyllt kontrakt med Nye Veier i Norge

  Prevas verksamhet i Norge ska leverera ”motorn” i Nya Veiers nya digitala driftstödsystem. Syftet med den nya lösningen är att stötta och möjliggöra digital drift- och underhållsstyrning genom hela vägsystemets livscykel.
  Kontraktet löper över fem år och baseras på Infor CloudSuite EAM som levereras som en molntjänst i Infors moln. Lösningen kommer att hantera förvaltning och uppföljning av de olika vägsystemen i samve...
  Läs mer


 • Möt Prevas på Börsveckans Digitala Småbolagsdag

  På Småbolagsdagen den 24 februari 2021 kan du passa på och lyssna på Prevas CEO Johan Strid. Det blir en presentation av Prevas, en förklaring hur resultatet kan ha ökat så dramatiskt, och en beskrivning av vägen framåt som inkluderar tillväxt.
  Tid : 24 februari kl. 08.00 – 13.10
  Plats : www.financialhearings.com
  Tid och länk till Prevas presentation :
  kl 08.40, https://tv.streamfabriken.com/2021-02-24-prevas
  Småbolagsdagen är ett samarbete mellan...
  Läs mer


 • Prevas stärker cybersäkerheten inom hårdvara

  Prevas framgångsrika grundplattformar för maskinvara och Linux finns nu även med den kraftfulla CPU:n NXP i.MX8 och med stöd för cybersäkerhetshantering.
  Prevas kunder har i många år dragit stor nytta av grundplattformar med maskinvara som baserats på NXP i.MX6 med tillhörande skräddarsytt Linux. Detta genom att utveckla nya specifika plattformar enbar...
  Läs mer


 • Prevas AS och Nebb Engineering ingår strategiskt samarbete

  Prevas verksamhet i Norge växer inom lösningar för produktionsoptimering (Mikon) och underhållsstyrning (Infor EAM) och satsar starkt på dessa områden. För att fortsättningsvis även kunna erbjuda företag andra lösningar inleds ett närmare samarbete med Wonderware-partnern Nebb Engineering.
  Samarbetet innebär att Prevas lämnar över ansvaret för Wonderware-kunderna i Norge till Nebb och att Nebb övertar en av Norges mest erfarna Wonderware-resurser från Prevas. Företagen kommer framöver ä...
  Läs mer


 • Amrish Kubavat vidareutvecklar Prevas verksamhet inom Field Service Management (FSM)

  Som ett led i Prevas satsning inom området för Field Service Management (FSM) har bolaget nu anställt Amrish Kubavat i rollen som affärs- och verksamhetsutvecklare.
  I januari började Amrish Kubavat på Prevas i Göteborg i rollen som affärs- och verksamhetsutvecklare för bolagets erbjudande inom fältservice. Prevas ser en fortsatt stor marknadspotential inom område...
  Läs mer


 • Lyckat samarbete gav behovsbaserat styrsystem på Outokumpu.

  Outokumpu Stainless i Degerfors valsar rostfri grovplåt för kunder över hela världen. Sommaren 2019 inledde Outokumpu tillsammans med Prevas en modernisering av valsverkets styrsystem och två veckor in i december 2020 valsades de första plåtarna med hjälp av det nya systemet.
  – Vi behövde säkra upp driften i Degerfors genom ett nytt, modulbaserat system som är anpassat både för dagens och morgondagens krav på digitalisering och användarvänlighet, säger Stefan Lundberg, pro...
  Läs mer


 • Realheart TAH – ett ”riktigt” artificiellt hjärta.

  Realheart utvecklar ett artificiellt hjärta som efterliknar funktionen hos ett naturligt hjärta, ett så kallat totalt artificiellt hjärta (TAH). Sedan fem år har Prevas stöttat företaget Realheart i arbetet med att ta fram ett artificiellt hjärta, där de bland annat kunnat ställa sin elektronikexpertis till Realhearts förfogande.
  Realhearts patenterade lösning Realheart TAH – är utvecklad för att efterlikna ett mänskligt hjärtas blodflödesmönster och funktion vilket skapar möjligheten för en långsiktig lösning för patienter so...
  Läs mer


 • Vigab startar digitaliseringsresa med hjälp av Prevas.

  Göteborgsföretaget Vigab utför olika typer av metallbearbetning, främst inom bärande konstruktioner, industriella installationer och inredningssmide. När de efter en större investering såg behov av att automatisera sin materialförsörjning tog de hjälp av det EU-finansierade programmet Digiresan där Prevas blev deras utvecklingspartner.
  – Under hösten 2019 investerade vi i en ny maskin för termisk skärning, säger Edwin Modin, projektledare på Vigab. För att få ut så smycket som möjligt av satsningen ville vi bygga upp ett anpassat la...
  Läs mer


 • Lär känna Björn Ångbäck på en minut!

  Varmt välkommen till Prevas Björn!
  Läs mer


 • Innovationstävlingen flyttas fram.

  Prevas och Inissions uppmärksammade innovationstävling flyttas återigen fram på grund av Covid-19-pandemin. Finalen kommer istället att avgöras i maj 2021 tillsammans med Ny Teknik och deras 33-lista.
  Inission innovation award är tävlingen för alla bolag med en innovation som innehåller elektronik. Sedan starten har sju bolag vunnit och i september skulle en åttonde vinnare utses. På grund av rådan...
  Läs mer


 • Danmark får sin första MedTech Alliance. Nordic MedTech Alliance vill konkurrera med de största i världen.

  Danmark har fått sin egen strategiska MedTech Alliance som vänder sig till life science-industrin. Nordic MedTech Alliance (NMA) heter sammanslutningen som genom att utveckla digitala hälsoprodukter ska hjälpa den danska life science-industrin att rädda människoliv.
  Digital hälsa och IoMD (Internet of Medical Devices) upplever just nu ett historiskt momentum. Med stor efterfrågan på digitala interventioner som till exempel fokuserar på tidig diagnos, individualis...
  Läs mer


 • Nu lanserar vi Prevas Friend, medicinteknisk support utan krångel.

  Prevas lanserar en ny tjänst, direktrådgivning inom medicinteknik, en tjänst där vi fokuserar på regulatoriska frågor. Supporten ges av personer med bred erfarenhet från den medicintekniska industrin. Tanken är att erbjuda snabb personlig kontakt utan omvägar och förpliktelser.
  För att utveckla och sälja medicintekniska produkter finns lagkrav och regelverk som behöver uppfyllas för att produkten ska kunna CE-märkas och säljas. Prevas Friend hjälper företag och entreprenörer...
  Läs mer


 • Inbjudan till webinar. Hur kan du digitalisera din fältservice?

  Prevas och IFS bjuder in till ett informativt webinar om hur du kan digitalisera din fältservice och skapa rätt förutsättningar för att lyckas med ditt initiativ.
  Utvecklingen av fältservice har varit lavinartad under de senaste åren, samtidigt som teknik- och kundförväntningarna ständigt ökar. För tjugo år sedan var fältservice inriktad mot reparationsavbrott,...
  Läs mer


 • Finalen av vår innovationstävling flyttas fram till den 23 september

  På grund av rådande situation med coronaviruset flyttas finalen av Inission innovation award fram till den 23 september 2020. Samarbetet med Ny Teknik och 33-listan är oförändrad och eventet kommer att hållas på Epicenter i Stockholm.
  Inissions och Prevas uppmärksammade innovationstävling riktar sig till alla bolag med en innovation innehållande elektronik. I potten ligger utvecklingstjänster från Prevas värt 250 000 kr och tillver...
  Läs mer


 • Innovation award 2020 har öppnat

  Nu har den åttonde upplagan av Prevas och Inissions innovationstävling öppnat. Alla bolag med en innovation innehållande elektronik får delta och i potten ligger totalt 1,3 miljoner kronor. En nyhet för i år är att den rafflande finalen avgörs på Epicenter i Stockholm, i samband med Ny Tekniks final av 33-listan.
  2019 års vinnare Blixt Tech AB, Charlotta och Trued Holmquist. Inission innovation award grundades 2012 och sedan dess har sju vinnare utsetts. Syftet med tävlingen är att hjälpa nya entreprenörer och ...
  Läs mer


 • Hållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partners

  Prevas och Recab är båda etablerade leverantörer inom svensk industri. Parterna har nu valt att inleda ett oberoende samarbete kring hållbar produktion i syfte att kunna erbjuda helhetslösningar som gör det enklare för organisationer att ta nästa steg på sin digitaliseringsresa.
  Svensk industri står inför ständiga utmaningar och måste hitta nya lösningar för att finna vägen till en modern och hållbar produktion.- Vägen dit stavas digitalisering, automatisering och smart produ...
  Läs mer


 • Prevas stöttar entreprenörer i samarbete kring e-hälsa

  Health2B är en e-hälso-accelerator som ger entreprenörer en möjlighet att utveckla sina idéer till framgångsrika bolag. Sju bolag som utvecklar uppkopplade produkter och tjänster för effektivare hälso- och sjukvård har valts ut bland 50 sökande från hela världen. Dessa bolag får nu i tre månader chansen att utveckla sina affärsidéer med stöd av en skara experter och rådgivare, där Prevas ingår som expert.
  Bildtext: Prevas experter från Malmö inom Quality & Regulatory Compliance, Cecilia Larsson och Kristina Hallström. Prevas roll i detta samarbete är att guida innovatörerna i djungeln av regler och kva...
  Läs mer


 • Prevas sponsor till SmiLe Incubator

  Inkubatorn SmiLe hjälper entreprenörer och startup-företag inom life science att utveckla och kommersialisera sina produkter och tjänster. Prevas går nu in som guldsponsor till SmiLe Incubator och ska guida inkubatorbolagen i djungeln av regler och kvalitetskrav i områden som läkemedel, diagnostik, e-hälsa och medicinteknik.
  Bildtext. Från vänster: Peter Sundsten (Prevas), Kristina Hallström (Prevas), Maria Gren (Prevas), Per Brunmark (SmiLe), Peter Johansson (Prevas), Cecilia Larsson (Prevas). Genom att avtala med sponso...
  Läs mer


 • Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och Robotlyftet.

  Regeringens och Tillväxtverkets program Robotlyftet ska främja automation i Sveriges små och medelstora tillverkningsföretag. Robotlyftet ger ekonomiskt stöd i form av automationscheckar så att företagen kostnadseffektivt kan ta in extern kompetens. Prevas har blivit utsedda till rekommenderad systemintegratör till Robotlyftet.
  Läs mer


 • Några snabba kluriga frågor till Sebastian och Tom, våra nya stjärnskott på Prevas i Västerås!

  Tjena Sebbe och Tom, som den skjutjärnsreporter jag är måste jag ju ställa den obligatoriska frågan, - Hur känns det?
  Läs mer


 • Några snabba nyfikna frågor till Carl, ny medarbetare på Prevas

  Carls två bästa sommartips, passa på och var utomhus så mycket som möjligt och hyr en paddelboard!
  Läs mer


 • Träffa Oliver som gjort sin LIA hos Prevas

  Nyfikenheten på ny teknik och coola saker ledde till byte av yrke och karriär.
  Läs mer


 • Smartare underhåll för hållbara industrier.
  Hur ser din underhållsstrategi ut?

  Tillståndsbevakning har blivit allt viktigare då vi i högre utsträckning går från schemalagt till tillståndsbaserat underhåll. 
  Läs mer


 • Prevas satsar på UX

  Behoven av att utveckla användarvänliga och smarta produkter, system och tjänster ökar. Därför startar Prevas ett nytt affärsområde med fokus på användarupplevelsen (UX).
  Läs mer


 • Borås Energi och Miljö AB valde Prevas och Infor EAM för underhållet av Sobacken 

  Borås Energi och Miljö AB har investerat 3,7 miljarder kronor i nya anläggningar i Sobacken utanför Borås. Det är nya toppmoderna anläggningar för fjärrvärme, el och avlopp. Här produceras även biogas som används till publik försäljning samt kommunens egna bilar och bussar. Underhållslösningen för anläggningarna kommer att levereras av Prevas.
  Läs mer


 • Vinnare av Prevas och Inissions innovationstävling 2019

  Stämningen var på topp när innovationstävlingen avgjordes under onsdagen den 27 mars på Åbymässan. I potten låg 250 000 kronor i utvecklingstjänster från Prevas och 1 000 000 kronor i tillverkningstjänster från Inission.Till final gick tre starka bidrag. Blixt Tech AB med sina digitala brytare, ChromoGenics AB med sina autonoma dynamiska fönster och Labtrino AB med det intelligenta vattenmätarsystemet för flerbostadshus. Tre innovationer med bra uppfinningshöjd, marknadspotential och nyhetsvärde.
  Läs mer


 • Här är 2019 års finalister i innovationstävlingen

  Nu går sjunde upplagan av Inission innovation award in i sin slutfas och juryn har utsett tre finalister som kommer att göra upp i den rafflande finalen. I potten ligger 1,25 miljoner kr där Prevas bidrar med utvecklingstjänster värt 250 000 kr och Inission bidrar med tillverkningstjänster värt 1 miljon kr. Bidragen har värderats på bl.a. uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde. Juryn består av Inissions ägare och representanter från Prevas, Almi, Nordea och Ny Teknik. Finalen avgörs på Åbymässan i Göteborg den 27 mars klockan 13:15 på Scen 2, mitt under pågående Elektronik-mässa. Juryn utser vinnaren i ett Draknästet-liknande koncept och under ceremonin kommer finalisterna och vinnaren att presentera sina innovationer inför allmänheten och press.En nyhet för i år är att ytterligare 50 000 kr delas ut i form av ”publikens pris”. Därför vill vi uppmana alla att ta sig till Åbymässan för att följa den spännande finalen och heja fram sin egen favorit. Finalisterna finns i Inissions monter E:06 både före och efter finalen.Årets finalister är:
  Läs mer


 • Prevas expanderar och öppnar kontor i Luleå

  Den 1 april öppnar Prevas upp sitt nyaste kontor i Sverige. I slutet av förra året öppnades ett kontor i Eskilstuna och nu är det Luleås tur, expansionen fortsätter.Luleå är en intressant stad med både ett rikt näringsliv och ett expansivt tekniskt universitet. Fokus för kontoret blir i första hand att utveckla smarta industrier och hjälpa kunder att möte utmaningar och hitta nya lösningar för att uppnå en hållbar produktion.
  Läs mer


 • Prevas blir field service partner till IFS i Norden

  Tillsammans med IFS kommer Prevas att erbjuda lösningar inom Field Service Management (FSM).
  Läs mer


 • Prevas nominerade till årets exportföretag i Västerås näringslivsgala - Guldstänk

  I slutet av förra veckan presenterades alla nominerade till årets Guldstänk. Prevas är nominerade inom kategorin årets exportföretag och vinnaren utses på galafesten den 14 mars 2019.
  Läs mer


 • Prevas erbjuder ”Medical Templates”

  Prevas underlättar för Life Science företag att få nya medicinska produkter godkända för marknaden genom att lansera ett paket med produktutvecklingsmallar.
  Läs mer