language arrow_drop_down
DK NO EN

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Anna-Karin Alm: Är det bättre att satsa amerikanskt?

  2023-06-26

  Riskerar EU:s rigorösa regelverk att få medtech-bolag att avstå från den europeiska marknaden, och vad skulle det betyda för patienterna här? Anna-Karin Alm ser en oroväckande trend – men anar också en lösning.

 2. Vad krävs för att medicintekniska produkter, certifierade under MDD eller AIMDD, ska få fortsätta att säljas i EU

  2020-08-24

  Även om certifikat mot MDD och AIMDD kan fortsätta att gälla för medicintekniska produkter fram till i maj 2024, så är det flera krav i MDR som ska tillämpas redan från den 26 maj 2021. I det här blogginlägget förklara vi mer vad detta innebär.

 3. Klinisk utvärdering av medicintekniska produkter

  2020-06-16

  Att som medicintekniskt företag göra klinisk utvärdering och klinisk uppföljning är något som blivit allt viktigare. Den kliniska utvärderingen är en process. Ett sätt att arbeta under hela produktens livslängd; från produktidé och lansering tills dess produkten inte längre säljs.

 4. Bildbehandling, inte så komplicerat som det låter

  2020-05-28

  Om man googlar på begreppet bildbehandling får man förklaringen att det är en metod för att förändra bilder med olika metoder och algoritmer. Lägg sen till att bildbehandling har stor inverkan i ditt vardagliga liv och påverkar allt från sjukvården till industri. Visst kan det då vara svårt att förstå hur allt egentligen hänger ihop?

 5. Är min app en medicinteknisk produkt

  2020-03-05

  Appar tycks ha en exponentiell utveckling och användningsområdena har egentligen inga gränser . Med ett enkelt knapptryck kan du exempelvis mäta hjärtslag eller få fertilitetsstöd. Att besöka läkare, få en diagnos och få medicin utskriven, kan nu ske genom en app.

 6. Taking advantage of electronics in modern healthcare

  2020-01-14

  Interest is increasing in electronic and communicative healthcare solutions, both among professional healthcare providers and consumers who wish to live a long and healthy life.

 7. Mobil teknologi växer inom hälso och sjukvården

  2019-12-03

  Alla progonoser pekar på att vi i framtiden inte kan vårda alla patienter på sjukhus, utan vård och undersökningar måste kunna ske på distans. Samtidigt ökar intresset för mobila hälsolösningar, mHealth, både från de som vill behålla hälsan och de som vill återvinna den och till och med rädda liv.