language arrow_drop_down
DK NO EN

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Att navigera i konsultlivet: En dag på Prevas

  2024-05-29

  Häng med oss och få en inblick i konsulternas vardag, utmaningar och belöningar! I andra delen av min bloggserie får jag hjälp av min erfarna kollega Olle Damgaard att ta er med bakom kulisserna på Prevas. Livet som konsult erbjuder en unik möjlighet att jobba med olika branscher och teknologier.

 2. Hur kan vi förbättra användarupplevelsen i gamla system

  2024-03-12

  Systemen krånglar, deadlines närmar sig och stressen stiger! Känner du igen dig? Legacy, Monolith eller Data Silos…? Gamla systemmiljöer som lätt blir en mardröm. Det behöver inte vara så.

 3. Att välja konsultvägen: Topp tre anledningar till att bli konsult

  2023-11-30

  I den första delen av denna bloggserie funderar jag (Francis Senghore), som nyanställd konsult på Prevas West, över konsultlivets fördelar, vägen jag har tagit och listar topp tre anledningar att arbeta som konsult.

 4. Stopp i produktionen

  2022-09-27

  Konsekvenserna ser olika ut beroende på vilken verksamhet som drabbas. Det som är gemensamt oavsett vilken organisations det handlar om är att ett oplanerat produktionsstopp aldrig är bra.

 5. Verksamheten i fokus

  2022-05-24

  Äger du problemet eller lever du mitt i det? Här kommer del 1 i Supportbloggen.

 6. Möt produktionsutmaningarna med IndTech

  2022-03-31

  Björn Sommerland, Prevas seniora arkitekt och verksamhetsutvecklare har imponerande 39 år i branschen. Emma, vår LIA-praktikant bjöd in Björn till en givande dialog för att ta reda på mer.

 7. My Experience as a Student at Prevas

  2022-03-22

  My name is William Lannhard and I am a 23 years old student at the Aerospace master at KTH. I have been a part of the Prevas team since December 2021, and I usually spend my free time playing and composing music as well as being with friends.

 8. En IoT fabrik på fyra hjul

  2020-02-26

  Hur utstrålar vi Hello Possibility? En intressant fråga som ställdes inför planeringsarbetet för campusmässan 2020 på Örebro universitet. Svaret blev att skapa en möjlighet för studenter/kunder att se den mångsidighet och kreativitet som Prevas erbjuder.

 9. Prototyping i Figma

  2020-02-25

  Jag tycker kravhantering är svårt och försöker alltid hitta bättre sätt att hantera krav på när en lösning ska byggas. I mina senaste projekt har jag börjat använda mig av ett verktyg som heter Figma och tekniker kring prototyping för att tillsammans med verksamheten ta fram kraven. Tekniken gör att det går att bygga bättre system till en lägre kostnad, tack vare att verksamheten snabbare kan lämna feedback på prototypen. 

 10. Brexit, Microservices och AI

  2020-02-18

  Sista skälvande Brexitveckan åkte jag tillsammans med fem andra Prevasutvecklare på NDC London. En utvecklarkonferens med Microsoftfokus. Ska man dra slutsatser om vad som är hett i branschen, baserat på vad föreläsningar och workshops handlade om, så är det Machine Learning tätt följt av Microservices.

 11. Hello IoT Button

  2020-02-10

  Knapptryck till molnet med dynamisk infrastruktur.

 12. En resa in i framtiden

  2019-12-17

  Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.