language arrow_drop_down
DK NO EN
Blogg: 2020-05-05

Att gå med i ett partnernätverk – vad innebär det för mig

Det finns för- och nackdelar med att vara egenföretagare. Ett sätt att bredda sin kontaktyta, och möjlighet till att hitta intressanta uppdrag, är att gå med i olika partnernätverk. Här kommer fem motiveringar till varför!

Prevas partnernätverk, blogg

Förutom att vara konsultchef ansvarar jag för vår partnerportal. Det är ett roligt och givande arbete där jag kan bidra till att hitta duktiga konsulter till spännande uppdrag.

Jag misstänker att det kan vara mer intressesant att höra den andra sidan av hur det är att vara partner till Prevas. Så frågan ställdes till Leif Granat, en trogen partner till Prevas. Vad finns det för fördelar med att vara partner på Prevas?

Här kommer Leifs fem-topp-lista på varför han valde att registrera sig i Prevas partnerportal.

Prevas partnernätverk, blogg

Topp 5 motiveringar

 1. Skiljer sig från andra partnerportaler
  Leif tycker att Prevas skiljer sig från andra företag genom att teknikkunskapen är mycket hög. Säljarna på Prevas kan sin sak. Det ökar chansen för att rätt kompetens säljs till rätt uppdrag och att tiden estimeras på rätt sätt. Det i sig bidrar till att minska risken för tidsbrist och ger ökad kvalitet i slutändan menar Leif. En annan sak som skiljer sig från andra partnerportaler är att Prevas är duktiga på att etablera en bra relation med sina samarbetspartners. Prevas känns familjärt vilket kan vara en bra motpol till livet som egenföretagare.

 2. Win-win situation för alla
  En av fördelarna med att vara partner på Prevas är att de har ramavtal med flera branschledande företag. Detta gör att som partner får du oftast första tjing på uppdrag eftersom Prevas är ett första val för många företag. Prevas har varit etablerade sen 1985 och har därför haft lång tid på sig att etablera goda kontakter och har god kännedom om vad kunder efterfrågar. Prevas är därför duktiga på att matcha rätt kompetens med rätt uppdrag. Detta bidrar till att uppdragen skräddarsys efter konsultens kunskap och intresse. It’s a win win situation!

 3. It’s a match
  I praktiken fungerar det så att man registrerar dig i partnerportalen. Efter registreringen får du kontinuerlig information om olika uppdrag via mejl. Om du tycker något låter spännande kan du visa ditt intresse genom att svara på mejlet. Ett annat scenario är att du blir matchad med ett uppdrag som stämmer överens med dina kompetenser. Leif menar att detta är tidsbesparande eftersom han inte själv behöver hålla sig uppdaterad och ha superkoll på mejlen. Dessutom är det skönt som egenföretagare att få avlastning när det kommer till den säljande biten. På det sättet kan Leif koncentrera sig på det som han kan bäst.

 4. Omvärldsbevakning
  En oväntad fördel tycker Leif är att han genom partnerportalen får en omvärldsbevakning. Det är roligt att kunna se vilka kompetenser som är speciellt efterfrågade. Om man märker att det är något som är mer trendigt än något annat kan man alltid förbättra den kompetensen. Man kan på de viset ligga steget före.

 5. På Prevas får du dejta andra
  Att vara registrerad i portalen utgör inga andra förbindelser. Det innebär att du kunna vara med i flera olika partnernätverk. Registrera dig nu så kanske du har ditt drömuppdrag redan imorgon; för på Prevas går saker snabbt tycker Leif.

Har du flera frågor eller vill ha hjälp att registrera dig? Jag hjälper dig gärna!

// Jonas Liedberg konsultchef samt ansvarig för Prevas Partnerportal

Klicka här för att komma till Prevas partnernätverk och registrera dig!

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Relaterade artiklar

  pageRefs: [Produktutveckling, Hållbar produktion]