language arrow_drop_down
DK NO EN
Blogg: 2019-12-17

En resa in i framtiden

Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.

Den digitaliseringsresa vi är ute på nu är en sådan resa jag verkligen vill uppleva och kämpa med. Det fina med den resan är att man kan börja på olika ställen och det finns inget ultimat mål, utan det flyttar sig hela tiden framåt och är också beroende på vad omgivningen gör. Det är förändringen och resan i sig som är spännande.

Tar man in de trender som finns inom samhälle, beteenden, ekonomi och inte minst inom teknik, blir det en komplex kombination av möjligheter och hot för företag och organisationer. Det är så komplext att ingen själv kan bemästra alla aspekter. Det innebär att nätverkande, hitta smarta kombinationer av lösningar och vara innovativ blir framgångsfaktorer – det kallar vi hållbar utveckling.

//Johan Strid, CEO, Prevas AB

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  Vänligen verifiera att du inte är en robot

  300

  Relaterade artiklar

  pageRefs: [Produktutveckling, Hållbar produktion, Experiments and experience]