Hem
dk  no  en  

Prevas får order på testsystem från Micropower

För att svara upp mot en ökad efterfrågan på sina produkter behöver Micropower ett effektivt sätt att testa sina kretskort i produktionen. Prevas levererar en komplett teststation. Leverans våren 2011.
 
Micropower är marknadsledande på batteriladdare och utvecklar ett komplett utbud av unika lösningar för optimerad laddning av batterier. Prevas levererar en komplett teststation till Micropower med anpassning för olika typer av kretskort. Förutom styr- och mätsystem ingår programvara som realiserar specificerade testfall samt operatörsgränssnitt.
 
- För att stärka sin konkurrenskraft på den globala marknaden är det mycket viktigt att klara korta utvecklingstider, fler produktvarianter och att nå hög kvalitet på sina framtagna produkter. På vägen till färdig produkt är därför effektiv test och verifiering nödvändigt. Detta är ett mycket intressant område där vi ser att vår position på marknaden ytterligare har stärkts, säger Jonas Mann affärsområdeschef på Prevas.
 
Prevas är, som enda företag i Skandinavien, utsedd till National Instruments Select Alliance Partner. Genom att bygga systemet på kostnadseffektiva moduler och utnyttja specialistkompetens i test- och mätprogramvara från National Instruments erbjuds ett flexibelt system som enkelt kan vidareutvecklas och håller för framtida utmaningar.
 
- Prevas erfarenhet inom testsystem var avgörande vid val av samarbetspartner, säger Magnus Johansson på Micropower.

För mer information och uppföljning

Jonas Mann, affärsområdeschef Produktutveckling Prevas                                     
Tfn: 08-726 40 00, Mobil: 070-379 06 69, E-mail: jonas.mann@prevas.se
 
Patrick Buschow, affärsenhetschef Produktutveckling Prevas                               
Tfn: 040-691 95 50, Mobil: 070-743 53 81, E-mail: patrick.buschow@prevas.se
 
Magnus Johansson, utvecklingsingenjör Micropower                                               
Tfn: 0470-727 426, E-mail: magnus.johansson@micropower.se
 
Om Prevas
Prevas startade 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm.

Om Micropower
Micropower E.D. Marketing AB är beläget i Växjö i södra Sverige. Kärnverksamheten har sedan starten 1984 varit marknadsföring, utveckling och tillverkning av laddare för traktionära batterier. Micropowers produkter återfinns i många länder runt om i världen. Användningsområdena är bland mycket annat laddning av gaffeltruckar, förarlösa truckar och städmaskiner. Vi samarbetar med de flesta batteritillverkarna med att ta fram optimala laddare till deras olika batterityper. 
För mer information, se www.micropower.se

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008