Hem
dk  no  en  

Neddragningar väntar Prevas

Prevaskoncernen planerar för varsel vilket kan innebära att upp till 10 procent av Prevas tjänster tas bort. Orsaken är fortsatta svårigheter inom konsultverksamheten. Omfattningen väntas bli klarlagd innan årets slut.
 
Enligt Mats Lundberg, CEO på Prevas AB, har företaget i det längsta försökt att ta sig igenom lågkonjunkturen utan större och drastiska medarbetaråtgärder. - Vår medvetna strategi har varit att försöka balansera verksamheten utan större uppsägningar. Bedömningen är att återhämtningen kommer att dra ut på tiden varför Prevas nu tyvärr måste säga upp duktiga medarbetare.
 
Även om marknaden inom vissa branscher och tjänster har stabiliserats den senaste tiden kvarstår den allmänna osäkerheten. Start av nya större projekt skjuts fortfarande på framtiden.
 
- 2009 är fortsatt ett tufft år för Prevas men vi ser en svag återhämtning hos våra kunder. Konjunkturen är på väg att vända uppåt igen men jag tror att återhämtningen dröjer till en bit in i 2010, fortsätter Mats Lundberg.
 
Förhandlingar med de fackliga organisationerna kommer att påbörjas omgående.

För mer information och uppföljning:

Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-mail: mats.lundberg@prevas.se
                                                                                                                                           
Om Prevas
Prevas etablerades 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av nära 550 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.
 
Prevas AB
Huvudkontor: Box 4, 721 03 Västerås, Tfn: 021-360 19 00 Org.nr. 556252-1384

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008