Hem
dk  no  en  

2009 års Guldmobil för Årets Innovation gick till Interspiro och Prevas

Vid Mobilgalan, som hölls i Kista Science Tower igår, delades årets Guldmobiler ut. De bästa produkterna, tjänsterna och företagen har utsetts av Mobilgalans jury och genom en omröstning bland Mobils läsare. Guldmobilen för Årets Innovation gick till en avancerad rökdykarmask. Interspiro med Prevas som utvecklare av elektroniken vann med sitt nyutvecklade kommunikationssystem för rökdykarteam.
 
Juryns motivering: När livet hänger på en skör tråd i de tuffaste av miljöer fixar Interspiro och Prevas kommunikationen mellan de som ska göra räddningsjobbet.
 
— Ett fantastisk spännande projekt där vi på Interspiro tagit kundernas önskemål om bättre kommunikation till marknaden. Interspiros utvecklingsavdelning har valt att arbeta med Prevas för elektronikdelen. Prevas har bra kunskap om brandmiljöns krav på säkra och stabila lösningar genom flera tidigare projekt åt Interspiro, säger Anders Siberg, CEO på Interspiro.
 
— Otroligt kul och spännande! Det här är andra priset på kort tid som går till denna produkt. Tidigare i år gick utmärkelsen Swedish Embedded Award till Interspiro och Prevas, säger Mats Lundberg CEO på Prevas.
 
Kommunikationssystem för rökdykarteam
Rökdykarmaskens kommunikationssystem kommer att lanseras globalt med start 2010. Systemet består av portabla elektronikenheter som finns på varje brandmans helmask. När brandmän i ett team talar öppnas en radiokanal, utan att behöva trycka på några knappar, till de övriga i teamet. Samtidigt filtreras andra ljud bort, såsom andning och yttre störningar. Via ett externt radiosystem går det även att öppna länkar till och från teamet. Räddningsledaren kan exempelvis kontakta teamet utifrån. 

Rökdykarmasken är extremt lätt att använda och kommunikationen mellan brandmännen ger en kraftigt ökad säkerhet. Det är viktigt i en miljö där sikten ibland bara är en till ett par meter.

För mer information och bildmaterial:

Niclas Gyllbrink, Vice President Sales & Marketing Interspiro AB
Tfn. 08-636 51 00, Mobil 070-226 51 52. E-mail: niclas.gyllbrink@interspiro.com   

Mats Blomberg, Marketing Communications Manager, InterspiroAB
Tfn. 08-636 51 14, E-mail: mats.blomberg@interspiro.com

Jacob Norrby, Project Sales Manager Prevas AB
Tfn: 08-726 40 03. Mobil: 0733-37 75 41. E-mail: jacob.norrby@prevas.se
 
Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-mail: mats.lundberg@prevas.se
                                                                                                                                           
Helena Lundin, Informationschef Prevas AB
Tfn: 021-360 19 20. Mobil: 070-608 75 55. E-mail: helena.lundin@prevas.se

 


Om Interspiro
Interspiro har 70 års erfarenhet som en banbrytande innovatör av andningsskydd. Andningsskydd från Interspiro har ett enastående rykte för pålitlighet och kapacitet.
 Interspiro utvecklar, tillverkar och säljer andningsutrustning och tillbehör för brandbekämpning, arbete i farliga miljöer och professionell dykning. Kunderna återfinns inom räddningstjänster, försvarsmakter, industrier, rederier och dykbolag över hela världen. Interspiro har sitt huvudkontor på Lidingö, med dotterbolag i Malaysia, Nederländerna, Schweiz, Storbritannien, Tyskland, USA och Österrike. Interspiro ägs av Ocenco Inc. — ett av världens ledande företag inom avancerade andningsskydd.
             
Om Prevas
Prevas etablerades 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av nära 550 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.
 
Prevas AB
Huvudkontor: Box 4, 721 03 Västerås, Tfn: 021-360 19 00 Org.nr. 556252-1384
 
Om Mobilgalan
För nionde året i rad arrangerade tidningarna Mobil och Mobil:Business evenemanget Mobilgalan där utmärkelsen Guldmobilen delas ut till välförtjänta aktörer inom mobilbranschen.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008