Hem
dk  no  en  

Prevas certifierar CAN-modul

Prevas, ledande inom inbyggda system, meddelar nu att den egenutvecklade CAN-modulen för användning i FPGA-baserade system och produkter är certifierad enligt ISO-16845. Det betyder att Prevas kunder inom produktutvecklingsuppdrag kan känna sig trygga i att eventuell CAN-funktionalitet uppfyller standarden och interagerar korrekt med CAN-enheter från andra tillverkare utan att de behöver bekosta egen certifiering. Certifieringen är gjord av det ackrediterade testcentret C&S group i Tyskland.   

Anders Malmby, chef Produktutveckling Sverige Prevas säger:
— Det här är ett viktigt steg i Prevas arbete att skapa en byggsats av flexibla moduler att använda i produktutveckling åt våra kunder. En fördel med moduler är att utvecklingstiderna kortas markant vilket direkt kan översättas till lägre kostnader samtidigt som de är väl beprövade med högsta stabilitet och kompatibilitet.
 
CAN-modulen är ett byggblock för integrering i FPGA-kretsar och tar hand om alla funktioner i standarden när det gäller kodning och formatering av meddelanden, felhantering och arbitrering (prioritering) mellan meddelanden på CAN-nätverket.
Modulen finns idag i två varianter med olika gränssnitt beroende på vilken processor som ska integreras i FPGA-kretsen. Jämfört med en separat CAN-controller kan användaren göra stora kostnads-, prestanda- och utrymmesmässiga vinster med oförändrad funktionalitet.
 
Kort om CAN
Controller Area Network är en nätverksteknik ursprungligen utvecklad av tyska Bosch för realtidskommunikation mellan mikroprocessorer i fordon vilket fortfarande är det vanligaste användningsområdet. Enkelheten och de väl utbyggda funktionerna för felkorrigering gör tekniken lämplig att använda även i andra tuffa miljöer och tillämpningar där kraven på robusthet är hög.
 
Prevas CAN-komponent finns redan idag implementerad i exempelvis en vridmomentsgivare som används i Formel 1-bilar. Uppdraget fick Prevas av ABB Force Measurement.

För mer information och uppföljning:

Anders Malmby, chef Produktutveckling Sverige Prevas AB
Tfn: 013-32 86 27, Mobil: 073-052 22 65, E-mail: anders.malmby@prevas.se
 
Jonas Lindstedt, Regionchef Produktutveckling Västerås Prevas AB
Tfn: 021-360 19 11, Mobil: 070-191 03 37, E-mail: jonas.lindstedt@prevas.se

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008