dk  no  en  

sv en dk no

Nytt nummer av Tech Trends, vår kundtidning.

NYHET

2015-12-15
Tech Trends nr 3 2015

I DAGENS KONKURRENSUTSATTA samhälle är effektivitetsmätningar ett av de bästa verktygen för att hitta outnyttjad potential i fabrikerna. Mätningar som ger företagsledningar värdefulla insikter och bra underlag för att fatta rätt organisatoriska beslut.

I detta nymmer av Tech Trends kan du läsa om Orkla Foods och deras satsning på ett modernt OEE-system för produktionsuppföljning som ska ge dem överblick i fler än 100 fabriker.

Även Sandvik Mining tar nu en större kontroll över sina processer för hårdmetall i Västberga. Prevas har i nära samarbete med beställaren utformat, installerat och driftsatt ett nytt automatiserat flöde, komplett med maskiner, robotar och styrsystem. I sin helhet ger det betydande effektiviseringsvinster samtidigt som det förbättrar arbetsmiljön för operatörerna, som slipper många tunga lyft.

Efterfrågan på en viss ostprodukt är drivkraften bakom ett projekt Prevas genomförde för Arla. Produktionskapaciteten på Arlas anläggning i Skövde hängde inte med konsumenternas ökade sug efter Cottage Cheese. Följ med på Arlas snabba förändringsresa där de har flyttat till en ny anläggning i Falkenberg, driftsatt produktionssystem och teknisk utrustning, integrerat ny teknik och dragit igång produktionen med nya medarbetare.

Under året välkomnande vi vår alldeles egen ”Prevas-evangelist”, Andreas Rosengren, som sprider budskapet om Industri 4.0; den för tillfället hetaste frågan inom tillverkningsindustrin. Andreas är en av Sveriges främsta experter på det, som än så länge mest är en vision, myntad av tyska politiker i syfte att marknadsföra digital kommunikation inom industrin. Sverige har goda förutsättningar för Industri 4.0 och vår kunskap om automation, it och telekom är minst i paritet med Tysklands, menar han. Svårigheten i digitaliseringseran är att hitta rätt kompetens; de som kan gränssnittet mellan IT och automation.

Läs mer om alla våra projekt om i vår senaste kundtidning Tech Trends nr 3 2015.

Här kan du läsa och inspireras av våra tidigare nummer av kundtidningen.

Tekniktrender, inspiration och nyheter från Prevas AB. 

TechTrends är Prevas kundtidning som kommer ut 3 gånger per år.

Klicka på länkarna nedan för att läsa Tech Trends direkt på webben.
För att beställa en tryckt tidning och prenumerera på kommande nummer, klicka här.


FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning